Netherlands

Verenigd Koninkrijk versoepelt coronaregels wél voor Kerstmis

Inwoners van het Verenigd Koninkrijk mogen met in totaal drie huishoudens samenkomen vanwege Kerstmis, melden de autoriteiten vandaag. Traditie is daar kennelijk belangrijker dan volksgezondheid!

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben gezamenlijk besloten om restricties rond Kerstmis te versoepelen. Die feestdagen zijn sowieso een heel groot ding daar, zeg maar wat voor ons Sinterklaas en de kerstdagen tegelijk zouden zijn. Het is opvallend dat ze de regels daar dusdanig versoepelen dat er maar liefst drie huishoudens over de vloer mogen komen. Het coronavirus hebben ze daar al nauwelijks onder controle (op zich al een understatement), dus dit kon wel eens een héle domme zet blijken.

De meeste huizen daar zijn echt veel kleiner dan de gemiddelde arbeiderswoning hier, dus ze zitten straks met z’n allen waarschijnlijk zó dicht op elkaar dat er binnen de kortste keren sprake zal zijn van een derde golf. En ze gingen juist net de goede kant op. Misschien dat ze hopen dat de coronavaccins op tijd uitkomst zullen gaan bieden. Maar dan nemen ze wel echt een enorme gok.

“Maandag zijn ook 608 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Sinds vorige week woensdag zijn het er in totaal 3.094, een stijging van 4 procent ten opzichte van een week eerder. Het Verenigd Koninkrijk telt in totaal 66.713 sterfgevallen met COVID-19 als doodsoorzaak en heeft daarmee de meeste coronadoden in Europa.”

En bedenk ook nog dat kerst daar twee dagen duurt, waarbij familieleden dus ook vaak overnachten. Volgens mij pakken we het in Nederland dan toch echt veel beter aan!

Football news:

En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor
Cheltenham scoorde tegen Man City na een doorbraak in de beste traditie van Rory Delap. Gooi de bal naar 30 meter hielp handdoek
= = Interlandcarrière = = Benzema maakte zijn debuut voor Real Madrid in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Alaves. De 33-jarige heeft 15 doelpunten in een seizoen voor de club in alle competities-10 in de league, 4 in de Champions League en één in de Spaanse Super Cup. De Fransman heeft in 10 van zijn 12 seizoenen minstens 15 goals met de Creamers gescoord. In het seizoen 2009/10 scoorde hij 9 doelpunten, in het seizoen 2017/18-12. De statistieken van Benzema zijn hier te vinden
Ibrahimovic-Zapate: Ik heb meer goals gescoord dan jij in je carrière hebt gespeeld
Foden zou Foden moeten zijn, niet De Bruyne. Er is maar één de Bruyne