Netherlands

Verdasco wil zaak tegen Roland Garros na uitsluiting

Foto: ANP

Tennisser Fernando Verdasco is van plan om de organisatie van Roland Garros voor de rechter te slepen. De nummer 58 van de wereld testte deze week bij aankomst in Parijs positief op het coronavirus en mag daarom niet meedoen aan het Franse grandslamtoernooi. Volgens Verdasco klopt de uitslag van de test niet.

De 36-jarige winnaar van zeven ATP-titels liet zich op eigen kosten nogmaals twee keer testen, met tweemaal een negatieve uitslag. Verdasco raakte vorige maand besmet met het coronavirus, al vertoonde hij niet die symptomen. Hij zat enkele dagen in isolatie en ging weer tennissen nadat hij twee keer een negatieve test had afgelegd. De Spanjaard testte daarna ook negatief in Rome en Hamburg. Zijn positieve test in Parijs leidde ertoe dat de organisatie hem deze week resoluut uit het toernooi zette. Zijn verzoek om een tweede test werd geweigerd.

“Ik ben absoluut van plan om een zaak te beginnen. Niemand kan erbij dat een toernooi als Roland Garros dit zomaar kan doen. Dat zou niet moeten kunnen”, zei Verdasco tegen de Spaanse radiozender Cadena Ser. “Dit gaat niet om geld, het gaat mij om de schade die mij persoonlijk en professioneel is toegebracht.”

De organisatie van Roland Garros wilde niet meteen op de uitspraken van Verdasco reageren.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi