Netherlands

Verdachte tramaanslag moet naar zitting komen

Gökmen T., de verdachte van de tramaanslag in Utrecht in maart, moet maandag opnieuw verschijnen voor de rechtbank in Utrecht. Daar vindt de derde inleidende zitting plaats in zijn proces. De rechtbank heeft T. bevolen om aanwezig te zijn op de zitting, net als bij de eerste zitting. Op de tweede zitting in september was T. er niet bij, tot ongenoegen van nabestaanden.

Maandag zal onder meer worden gesproken over de advocaat die de rechtbank aan T. heeft toegewezen. De 38-jarige verdachte zelf weigerde bijstand van een advocaat. Hij vond dat niet nodig, onder meer omdat hij de rechtbank niet erkende. Maar de rechtbank vindt dat hij onvoldoende zijn eigen belangen kan behartigen. André Seebregts is onlangs aangewezen als zijn raadsman. Hij stond de verdachte ook in het beginstadium bij. Maandag zal worden gekeken hoe het nu verder moet.

T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Door de schietpartij op 18 maart in en bij de tram op het 24 Oktoberplein kwamen vier mensen om het leven.

Football news:

Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly
Trent wordt erkend als de beste jonge speler in de Premier League
Tuhelj tegen Nagelsmann in de halve finale, de Champions League is geweldig. Ze vertegenwoordigen de macht van Duitse coaches
Rivaldo: Ousmane Dembele is een goede optie voor Manchester United. Hij kan slagen in de Premier League
Arsenal kondigde de overplaatsing van Willian aan