Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verdachte aangehouden voor fatale brand in Arnhem

Door onze nieuwsredactie

De politie heeft zaterdag een verdachte aangehouden in verband met de brand in Arnhem waarbij afgelopen dinsdag twee doden vielen. De persoon wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de brand, aldus een politiewoordvoerder.

Bij de brand kwamen een 46-jarige bewoonster van het pand en een 51-jarige vrouw uit Arnhem om het leven. De lichamen van de vrouwen zijn vrijdag door de forensische opsporing geïdentificeerd.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over het geslacht, de leeftijd en de woonplaats van de verdachte. De persoon zit vast voor verhoor, schrijft de Gelderlander. "Het is goed om aan te geven dat we meerdere scenario's uitlopen. Er is nog geen definitief uitsluitsel over hoe de brand is ontstaan", aldus de politie tegen de Gelderlander.

Zeven huizen onbewoonbaar door fatale brand

De brand in de De Wiltstraat brak op 31 januari rond 6.00 uur uit. De hulpdiensten waren snel aanwezig, maar de brandweer had de hele dag nodig om het vuur te blussen.

Er werd een NL-Alert verstuurd en tientallen omwonenden moesten hun huis uit. Twee andere woningen gingen ook in vlammen op. In totaal zijn vijf huizen voorlopig onbewoonbaar.

Mogelijk is de brand begonnen bij een schuur met daarbovenop een woonruimte. Buurtbewoners klaagden al eerder bij de gemeente over overlast in en bij dat gebouw. Marcouch schrijft in een brief dat de gemeente daar inderdaad overtredingen had geconstateerd en daartegen heeft opgetreden.

Onderzoek naar brand loopt nog

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog. De politie noemde het onderzoek eerder "zeer complex" en schat in dat het nog enige tijd kan duren voor er meer bekend wordt over de toedracht van de brand.

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch zei donderdag dat een onafhankelijke partij gaat onderzoeken wat er dinsdag is gebeurd.