Netherlands

Veel gedoe in de bioscoop

Samen naar de bios, ja, dat was vroeger heel gezellig, maar tegenwoordig kan het ook op een wrange ervaring uitlopen. Hoe wrang hangt sterk af van de maatregelen die de bioscoop vanwege de coronacrisis heeft getroffen.

Mijn eerste ervaring was gunstig. Het leek wel een privévoorstelling. Er waren niet meer dan acht mensen, keurig verdeeld over de rijen. Voor, naast en achter mij gaapten lege, met een lint gemarkeerde stoelen. Zeer geruststellend was het vooruitzicht dat niemand op het laatste moment voor aanvang nog vlak voor me kon plaatsnemen. Iedere bioscoopbezoeker kent die vrees voor de laatste binnenkomers: het zal toch niet waar zijn, waarom nou net voor míjn snufferd?

Geef mij maar corona, dacht ik na dat eerste bezoek, zonder het overigens letterlijk zo te bedoelen. Geen knoflookadem in de nek, geen kopgewiebel voor me, geen geknisper naast me. Rust! Concentratie!

Ik begon iedereen aan te raden naar de film te gaan, juist nu, zoals ik ook iedereen aanraadde naar de Wallen te gaan toen daar de eerste coronarust was ingetreden. „Wil je een mooi stukje oud Amsterdam zien? Ga dan niet naar de hoeren, maar naar de Wallen!” Vroeger zou het een onbegrijpelijke aanbeveling zijn geweest.

Vol hoop en verwachting ging ik mijn volgende bioscoopbezoek tegemoet. Welgemoed aanvaardde ik de verplichting om tevoren te reserveren en te betalen. Vervelend, maar onvermijdelijk. Wel nogal lastig als er die dag onbedaarlijke herfsthozen zouden zijn, maar een rechtgeaarde Nederlander kent geen watervrees. Bovendien mag je de reservering tot één uur voor het begin annuleren.

De ongerustheid begon pas toen ik met mijn vrouw op de achterste rij plaatsnam. Het was tegen de middag, er waren vijftien bezoekers. „Zou dit anderhalve meter zijn?” vroeg mijn vrouw, terwijl ze op de vrouw wees die schuin voor haar in de volgende rij zat. Ik moest schatten, want ik ga nog niet met een meetlint op stap. Als die vrouw achterover leunde, leek het me zeker geen anderhalve meter.

Op de stoel schuin voor mij zat nog niemand, totdat een kleine, donkere vrouw de zaal binnenstapte en vastberaden koers zette naar juist díé plaats. Het zal toch niet… et cetera.

Ook deze vrouw leek op minder dan anderhalve meter afstand te zitten. Wat te doen? Het zaallicht ging uit, we overlegden fluisterend. Om van plaats te veranderen moesten we andere mensen op onze rij lastig vallen; we zouden hen in dat geval rakelings passeren – weinig aanlokkelijk. Bovendien wisten we niet of er nog laatkomers zouden komen die hun plaats opeisten.

Dan maar weggaan? Wel érg zonde van alle geïnvesteerde moeite. Dus bleven we maar zitten waar we zaten. Mijn vrouw deed wel haar mondkapje op omwille van een (vals?) gevoel voor veiligheid. Ik volgde gehoorzaam haar voorbeeld, maar haalde het kapje weer weg toen mijn bril bij elke uitademing besloeg; daar is geen cinematografisch meesterwerk tegen bestand.

Ik probeerde me op de film te concentreren, maar kon niet voorkomen dat ik regelmatig controleerde of het hoofd schuin voor me niet al te ver naar achteren leunde. Wie hoestte er trouwens links van mij? Die bejaarde man?

Kortom, gedoe, veel gedoe, te veel gedoe.

En de film? Die bleek, tot overmaat van ongenoegen, allerminst een dodelijke besmetting waard.

Football news:

Berg bereikte de Champions League groep op 34 - waarschijnlijk de laatste in zijn leven. En ik heb die overwinning voor Krasnodar uitgekauwd. Ik heb hier al mijn hele carrière op gewacht. Markus Berg zag Alexander Martynovich vertrekken, draaide de snelheid aan, duwde Rennes verdediger Gerzino Nyamsi terug, liet de bal met zijn linkervoet zakken en stuurde hem naar Romain Salin met zijn rechtervoet. Vergeet u niet dat dit doel de eerste overwinning voor de Russische clubs in de Europese competities sinds December 2019 heeft opgeleverd, dan is dat niet verwonderlijk. Berg scoorde voor Krasnodar in de eerste wedstrijd van 2020, in de laatste ronde van vorig seizoen (een dubbele en twee assists met Akhmat) en in de startwedstrijd van dit seizoen (in Ufa). In slechts de laatste (onvolledige) vier maanden scoorde Markus 8 keer. Plus nog een-in de wedstrijd van de Volkenbond voor het Zweedse nationale team tegen de Kroaten. = = = Formule Renault 2.0 = = = de Formule Renault 2.0 is een Formule Renault 2.0 Voor het Team Racing. Krasnodar verloor alle kansen in Piraeus en verloor thuis. Markus was verdrietig en dacht dat hij niet meer in de Champions League zou spelen. Mijn contract met Krasnodar werd berekend voor een jaar. Om eerlijk te zijn, Ik dacht dat ik mijn kans miste de Zweed gaf toe in een Interview met de UEFA website. Maar in de lente verlengde ik mijn contract, we eindigden derde in de League, ging direct naar de playoff ronde en passeerde PAOK. In de eerste ontmoeting met PAOK probeerde Berg de armband van de kapitein en deelde een assist met Remy Cabella. Op de Tumbra had de Zweed kunnen scoren, maar de Griekse autogall en de inspanningen van dezelfde Cabella waren voldoende. Marcus was verrukt: the Feelings are amazing, incredible. Ik heb hier heel lang op gewacht, mijn hele carrière. Dit is een groot, belangrijk evenement voor de club, voor Krasnodar
Ronaldo scoorde de 750e goal van zijn carrière. In de 57e minuut stuurde striker Cristiano Ronaldo de bal naar Kiev om te profiteren van de transfer van striker Alvaro Morata. Dit is het 750e doel van de Portugese carrière. Hij scoorde 450 voor Real Madrid, 118 voor Manchester United, 102 voor de nationale ploeg, 75 voor Juventus en 5 voor sporting. Meer informatie over de statistieken van de 35-jarige vindt u hier
Chiesa scoorde voor de eerste keer voor Juventus-Dynamo Kyiv
Griezmann scoorde voor het eerst in 3 opeenvolgende wedstrijden voor Barca. Hij scoorde vijf doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor de club
Braithwaite scoorde 5 (4+1) punten in Barca ' s laatste 3 wedstrijden. In de 20ste minuut werd de score verhoogd met voorwaarts Martin Braithwaite, waarmee hij een kruis van Ousmane Dembele afsloot. Dit is de vierde goal voor de Deen in de laatste drie wedstrijden - hij scoorde een dubbel tegen Dynamo Kyiv in de Champions League op 24 November en scoorde tegen Osasuna (4-0) in La Liga. Ook in de wedstrijd tegen Dynamo, gaf hij een assist. Daarvoor had Braithwaite niet meer gescoord sinds 13 juni, 13 opeenvolgende wedstrijden voor Barcelona. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Juventus is niet afhankelijk van Ronaldo. Elk team zal een dergelijke speler
Holand en Jan spelen geen Lazio vanwege spierblessures. Borussia Dortmund speelt vandaag Lazio in de vijfde ronde van de Champions League. De spits Erling Holland en middenvelder Emre zullen deze wedstrijd missen. Beide spelers hadden spierproblemen. De Noor is de leider van de goalscoring race in deze Champions League draw. Hij scoorde zes doelpunten