Netherlands

Veel 'corona-konijnen' gedumpt

Er zijn afgelopen weken veel konijnen gedumpt in de natuur, meer dan andere jaren. Dat zegt de Dierenbescherming. Zij krijgen veel meldingen van konijnen die achtergelaten zijn. Ook komen op opvangplekken veel gevonden konijnen binnen.

Corona-huisdier

Waarom er nu meer konijnen worden gedumpt, is niet helemaal duidelijk. Dierenorganisaties denken dat het komt doordat veel mensen een konijn hebben gekocht in corona-tijd.

In corona-tijd kochten veel ouders waarschijnlijk een konijn waar de kinderen lekker mee kunnen knuffelen. Maar dan komen ze erachter dat het konijn ook veel poept. En kijken de kinderen er steeds minder naar om.

Wilma van den Boogert, dierenambulance

Vooral nu mensen op vakantie gaan, worden er meer konijnen gedumpt. Waarschijnlijk omdat mensen geen zin hebben om opvang te regelen voor hun konijn. Dus laten ze 'm achter in de natuur. Maar daar kunnen tamme konijnen niet overleven.

Zij zijn niet gewend om voor zichzelf te zorgen. Daarnaast zijn ze ook een prooi voor vossen en roofvogels.

Wilma van den Boogert, dierenambulance

Heb je een konijn en wil je er toch van af? Dan kun je beter vragen of iemand in je omgeving 'm wil overnemen. Of je kunt online een oproepje plaatsen of iemand hem wil.

19

Favoriet maken

Football news:

Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona