Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vanavond op tv: Gedeputeerde Mirjam Sterk over stikstof • De aanpak van discriminatie • Dictatuur en corruptie in Tunesië

Gedeputeerde Mirjam Sterk over het laatste stikstofnieuws

Na dagen crisisoverleg besloot het kabinet een stapje achteruit te doen en het stikstofprobleem voorlopig op de bordjes van de provincie te leggen. We praten erover met Mirjam Sterk, die te gast is in de studio. Ze was tien jaar lang Kamerlid namens het CDA, en is nu gedeputeerde in de provincie Utrecht. Wat vindt ze van het besluit van het kabinet, de rol van haar partij CDA en de onderhandelingen met BBB?

Problemen met meldpunten discriminatie

Nederland heeft ruim twintig anti-discriminatiemeldpunten, maar slechts weinig mensen weten dat. Bovendien: het geld dat het Rijk vrijmaakt voor zulke meldpunten wordt door gemeentes vaak achtergehouden voor andere doeleinden. We gaan op pad met Babah Tarawally, die onlangs werd geweigerd bij een Utrechtse kroeg.

Zorgen om Tunesië

De economische en politieke instabiliteit van Tunesië neemt toe. Tot grote zorgen van de EU, want het Afrikaanse land is het belangrijkste vertrekpunt van migranten richting Europa. De EU vreest dat het aantal vluchtelingen zal toenemen als Tunesië beweegt richting een dictatuur.