Netherlands

Van rooibos tot groene thee: dít zijn de voordelen van de verschillende theesoorten

Ontwerp Zonder Titel 2020 10 24t180644.741

Met dit koude weer is een kop warme thee soms alles wat we nodig hebben. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van verschillende theesoorten?

Witte thee

Witte thee is familie van de groene en zwarte thee. Witte thee kent geen dominante smaak, maar heeft een subtiele zoete ondertoon. Onderzoek bewijst dat deze theesoort verschillende kankersoorten tegengaat. Dit komt doordat de thee boordevol antioxidanten zit.

Lees ook: Waarom je altijd een beetje koud water bij je thee zou moeten doen

Kruidenthee

Deze theesoort bevat geen cafeïne en kan daardoor rustgevend werken. Deze thee lijkt op witte thee, maar bevat daarnaast ook nog een mix van bepaalde kruiden, fruit of andere planten. Voorbeelden zijn: rooibosthee, gemberthee en hibiscusthee.

Groene thee

Groene thee komt oorspronkelijk uit China. Deze thee bevat veel flavonoïden. Dit zijn de natuurlijke bestanddelen van planten. De voordelen? De thee verlaagt cholesterol en bloeddruk. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de lever-, borst- en prostaatkanker. Ook krijg je door het drinken van deze thee een mooie glad huidje.

Zwarte thee

Zwarte thee bevat wél cafeïne. Kijk daarom altijd een beetje uit hoe veel koppen thee je drinkt. De thee heeft een sterke smaak en geur. Gelukkig heeft de thee wel ook genoeg voordelen. Zo werkt de thee ontstekingsremmend en krijgt je immuunsysteem een boost.

Welke thee is jouw absolute favoriet?

Foto: GettyImages
Bron: pennmedicine.org

Gerelateerde artikelen

Football news:

Griezmann op Messi: Ik bewonder Leo, en dat weet hij. We hebben een grote relatie
Rooney over de mogelijkheid van een verhuizing naar Barca in het seizoen 2010/11: denken erover. Wayne Rooney heeft herinneringen gedeeld over hoe hij van Manchester United naar Barcelona had kunnen verhuizen na zijn transferaanvraag in oktober 2010
Hoera, in Engeland laten ze het publiek weer toe. Tot 4.000 en niet overal, maar de clubs zijn gelukkig. Iedereen verveelde zich
Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep