Netherlands

Van Haga stapt over naar fractie Forum voor Democratie

Kandidatenlijst FvD Wybren van Haga stapt nu over naar de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie. Baudet noemde hem zaterdag „onze vriend en ambtsgenoot”.

Na maandenlang informeel te hebben samengewerkt stapt oud-VVD’er Wybren van Haga nu over naar de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Dat zei Van Haga zaterdagavond bij de presentatie van de kandidatenlijst van FvD voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Hij staat daarop op de achtste plaats.

Van Haga werd in september vorig jaar uit de fractie van de VVD gezet, omdat hij zich via zijn vastgoedbedrijf actief met z’n verhuuractiviteiten bleef bemoeien. Na eerdere incidenten met de VVD-fractie had hij juist afgesproken dat niet meer te doen. Het was niet de eerste keer dat Van Haga in opspraak was geraakt. Kort ervoor was hij aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Thierry Baudet zei bij die gelegenheid dat Van Haga „absoluut niet” welkom was bij Forum voor Democratie. „Wij moeten niets hebben van zetelrovers.”

‘Vriend en ambtsgenoot’

Een half jaar geleden werd Van Haga niettemin openlijk lid van Forum. Sindsdien werkt hij in de Tweede Kamer al nauw samen met de partij; hij voert bij de debatten ook al geregeld het woord „namens Forum voor Democratie”. Zaterdagavond sprak Van Haga van een ”enorme leuke samenwerking”. „We hebben veel moties aangenomen.” Baudet kondigde hem aan als „onze vriend en ambtsgenoot”, en „de man die met ons strijdt in de Tweede Kamer”. Over zijn eerdere typering van Van Haga als „zetelrover” zei Baudet zaterdagavond: „We zijn zeer vergevingsgezind, flexibel en hij heeft zich driedubbel en dwars bewezen.”

Tot de andere opvallende namen op de kandidatenlijst van FvD behoren de Brabantse boer Jan Cees Vogelaar, voorman van het Landbouw Collectief, en voormalig LPF’ers Hans Smolders (10) en Joost Eerdmans (4). De eerste vrouw op de lijst – na de twee al bestaande Kamerleden Baudet en Theo Hiddema – is Nicky Pouw-Verweij. Zij is arts en zit sinds maart vorig jaar al voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer.

Op de lijst staan vooralsnog tien namen. Baudet kondigde aan dat de uiteindelijke lijst uit vijftig kandidaten zal bestaan. In de peilingen is FvD de laatste maanden flink gedaald. Volgens de Peilingwijzer, een afgewogen gemiddelde van de belangrijkste opiniepeilingen, staat Forum nu op 4 tot 8 zetels.

Football news:

Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB
We kennen meer dan de helft van de deelnemers in de Champions League playoffs. Wie is daar al en wie heeft het uitgesteld tot de laatste ronde?
Maguire ongeveer 1:3 met PSG: de tegenstander scoorde illogisch - een ricochet en flipperen rond het strafgebied
Ronald Koeman: Barcelona wil 18 punten scoren in de Champions League. We hadden een geweldige 1e helft met Ferencvaros
= = Clubcarrière = = Lampard maakte zijn debuut in het eerste elftal in de play-offs voor de tweede keer op rij. Sevilla kan nog steeds Chelsea op deze indicator op de laatste dag van het spel, maar ze zullen niet verslaan hun rivaal in de tafel, omdat de Blues nog steeds het voordeel in face-to-face vergaderingen. De Londense club heeft de eerste plaats in Groep E
Manchester United, PSG en RB hebben elk 9 punten in Groep H voor de laatste ronde van de Champions League
Berg bereikte de Champions League groep op 34 - waarschijnlijk de laatste in zijn leven. En ik heb die overwinning voor Krasnodar uitgekauwd. Ik heb hier al mijn hele carrière op gewacht. Markus Berg zag Alexander Martynovich vertrekken, draaide de snelheid aan, duwde Rennes verdediger Gerzino Nyamsi terug, liet de bal met zijn linkervoet zakken en stuurde hem naar Romain Salin met zijn rechtervoet. Vergeet u niet dat dit doel de eerste overwinning voor de Russische clubs in de Europese competities sinds December 2019 heeft opgeleverd, dan is dat niet verwonderlijk. Berg scoorde voor Krasnodar in de eerste wedstrijd van 2020, in de laatste ronde van vorig seizoen (een dubbele en twee assists met Akhmat) en in de startwedstrijd van dit seizoen (in Ufa). In slechts de laatste (onvolledige) vier maanden scoorde Markus 8 keer. Plus nog een-in de wedstrijd van de Volkenbond voor het Zweedse nationale team tegen de Kroaten. = = = Formule Renault 2.0 = = = de Formule Renault 2.0 is een Formule Renault 2.0 Voor het Team Racing. Krasnodar verloor alle kansen in Piraeus en verloor thuis. Markus was verdrietig en dacht dat hij niet meer in de Champions League zou spelen. Mijn contract met Krasnodar werd berekend voor een jaar. Om eerlijk te zijn, Ik dacht dat ik mijn kans miste de Zweed gaf toe in een Interview met de UEFA website. Maar in de lente verlengde ik mijn contract, we eindigden derde in de League, ging direct naar de playoff ronde en passeerde PAOK. In de eerste ontmoeting met PAOK probeerde Berg de armband van de kapitein en deelde een assist met Remy Cabella. Op de Tumbra had de Zweed kunnen scoren, maar de Griekse autogall en de inspanningen van dezelfde Cabella waren voldoende. Marcus was verrukt: the Feelings are amazing, incredible. Ik heb hier heel lang op gewacht, mijn hele carrière. Dit is een groot, belangrijk evenement voor de club, voor Krasnodar