Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen wint Premier League dit keer vanuit underdogrol: 'Was absoluut de beste'

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen is van mening dat hij donderdagavond bij de ontknoping van de Premier League precies op het juiste moment heeft gepiekt. De Brabander werd op voorhand als underdog gezien, maar won zijn zevende titel op indrukwekkende wijze.

"Het is geweldig om hier onder deze omstandigheden te winnen", zei Van Gerwen na de prijsuitreiking tegen Viaplay. "We weten allemaal dat ik niet de favoriet was toen ik hier begon. Toch heb ik vandaag laten zien dat ik absoluut de beste was."

Van Gerwen kende een moeizame aanloop naar de finaleavond van de Premier League. Hij kwakkelde met klachten aan zijn schouder, terwijl zijn concurrenten Gerwyn Price en Michael Smith de afgelopen weken de zeges aan elkaar regen.

"Ik heb gewoon twee fantastische wedstrijden gespeeld tegen twee jongens die uitzonderlijk in vorm zijn", stelde Van Gerwen. "Zij deden de laatste weken haast niet anders dan winnen. Maar dit zijn de avonden waarop je moet toeslaan en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan."

Van Gerwen nu alleen recordhouder: 'Dat wist ik'

Van Gerwen veroverde in Londen zijn zevende Premier League-titel, maar toch deed het hem veel. "Ik ben iets van 16 á 17 weken per jaar van huis voor alleen al deze Premier League", zei hij. "Als je dan het toernooi wint, is het heel mooi."

Met zeven titels is Van Gerwen nu recordhouder van het toernooi. Tot donderdag deelde de Brabander, die in 2013, 2016, 2017, 2018 en 2019 ook al de beste was, het record met Phil Taylor. "Dat wist ik", antwoordde Van Gerwen gevat.

"Ik wist dat het record wel een keer ging komen. Alleen dat het vanavond al zo mocht zijn, dat is extra mooi. Het is een beloning voor het harde werken dat ik doe. Ik ben een trots man", zei Van Gerwen, die door zijn overwinning 275.000 pond (ruim 317.000 euro) bij mag schrijven.