Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen vernedert Wright in openingspartij zevende Premier League-avond

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen heeft zich donderdag bij de zevende speelronde van de Premier League Darts in Nottingham overtuigend voor de halve finales geplaatst. De Brabander liet in zijn openingspartij geen spaan heel van Peter Wright: 6-1.

Van Gerwen begon sterk aan de partij en nam meteen een break voorsprong. Wright kwam nog terug tot 1-3, maar de Schot had daarna niets meer te vertellen.

De 33-jarige Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 94,89 per drie pijlen en raakte 46,15 procent van zijn dubbels. Wright kwam niet verder dan een moyenne van 89,06 en een dubbelpercentage van 25.

In de halve eindstrijd in Nottingham neemt Van Gerwen het op tegen de winnaar van het Engelse onderonsje tussen wereldkampioen Michael Smith en Chris Dobey. Die partij staat later op de avond op het programma.

Ook Dimitri Van den Bergh en Gerwyn Price schaarden zich bij de laatste vier. Van den Bergh versloeg Nathan Aspinall met 6-4 en Price besliste het Welshe onderonsje met Jonny Clayton in zijn voordeel: 6-4.

Van Gerwen was bij de laatste drie speelrondes in Liverpool, Exeter en Dublin de beste. Daardoor gaat de drievoudig wereldkampioen riant aan de leiding in het klassement. Hij heeft acht punten voorsprong op nummer twee Smith.

Lees meer over:

Michael van Gerwen Premier League Darts Darts