Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen neemt revanche op Van Duijvenbode en wint Players Championship

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen heeft zondag in het Duitse Hildesheim Players Championship 7 gewonnen. De Brabander versloeg in de finale Josh Rock met 8-4, nadat hij in de kwartfinales revanche had genomen op Dirk van Duijvenbode (6-4).

De 33-jarige Van Gerwen kwam in de finale met 3-1 voor tegen de twaalf jaar jongere Rock en liep daarna uit naar 5-2. Via een elf- en een twaalfdarter bouwde de nummer drie van de wereld zijn voorsprong uit naar 7-4, waarna hij de partij besliste met een finish van 48.

Het is voor Van Gerwen de eerste keer dit jaar dat hij een Players Championship op zijn naam schrijf. De drievoudig wereldkampioen won ook al drie speelrondes in de Premier League.

In de kwartfinales nam Van Gerwen met een fraai gemiddelde van 104,95 per drie pijlen revanche op Van Duijvenbode. Vorige week verloor 'Mighty Mike' in de kwartfinales van Players Championship 6 van zijn landgenoot, die het toernooi in het Engelse Barnsley ook won.

Na zijn zege op Van Duijvenbode rekende Van Gerwen af met Bradley Brooks: 7-5. Eerder in het toernooi klopte hij Jacques Labre (6-0), Keegan Brown (6-1), Martin Lukeman (6-3) en Boris Krcmar (6-3).

Voor Raymond van Barneveld was het toernooi in Hildesheim al na één partij voorbij. De Hagenaar ging in de eerste ronde met 3-6 onderuit tegen Martin Schindler.