Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen komt tekort tegen Clayton en is direct klaar op Premier League-avond

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen is donderdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de Premier League-avond in Berlijn. De drievoudig wereldkampioen uit Vlijmen verloor met 5-6 van Jonny Clayton.

Van Gerwen liep vanaf het begin van de partij achter de feiten aan. De 33-jarige Brabander leverde de eerste leg in en keek in een vloek en een zucht tegen een 0-2-achterstand aan. Zijn gemiddelde schommelde op een gegeven moment rond een bedroevende 76 punten.

Bij een 3-4-achterstand wist Van Gerwen toch nog een extra versnelling te vinden. Hij brak de 48-jarige Welshman terug en trakteerde de toeschouwers in de Mercedes-Benz Arena op een spannende slotfase. Van Gerwen mocht in de beslissende leg beginnen met gooien, maar kon niet voorkomen dat Clayton de wedstrijd naar zich toetrok.

Clayton plaatste zich zo voor de halve finales in Berlijn. Ook Michael Smith en Nathan Aspinall bereikten de laatste vier door te winnen van respectievelijk Dimitri Van den Bergh en Chris Dobey. De afsluitende partij in de eerste ronde gaat tussen Gerwyn Price en Peter Wright.

Van Gerwen nog wel aan de leiding

Van Gerwen noteerde uiteindelijk een gemiddelde van 89,18 punten, wat nog altijd flink beneden zijn stand is. Clayton zette daar een alleszins acceptabele 97,16 tegenover. Ook het finishpercentage (35 om 29) was in het voordeel van 'The Ferret'.

In de stand gaat Van Gerwen nog altijd comfortabel aan de leiding. De Nederlander heeft zeven punten meer dan nummer twee Gerwyn Price. Er zijn maximaal vijf punten op een Premier League-avond te halen, dus Mighty Mike hoeft niet te vrezen voor zijn leidende positie.

De Premier League-avond in Berlijn is de negende van de in totaal zestien rondes, waarna er een afsluitende play-offavond volgt. Op 20 april doet het circus Rotterdam aan.