Michael van Gerwen heeft zondag bij Players Championship 6 indruk gemaakt door een negendarter te gooien. De dertigjarige Brabander bereikte bovendien de finale in Wigan.

Van Gerwen noteerde zijn negendarter in de vijfde leg van de vierde ronde tegen Cristo Reyes (6-5-winst). Hij gooide twee keer 180 en finishte met 141.

De laatste keer dat Van Gerwen een perfecte leg liet zien, was in november 2019 bij de Players Championship Finals tegen Adrian Lewis. Hij zorgde zondag al voor de negende negendarter op de Players Championships van dit jaar.

Na zijn zege op Reyes rekende Van Gerwen af met James Wade (6-2 in kwartfinale) en Krzysztof Ratajski (7-6 in halve finale). Eerder op de dag won Van Gerwen van Joe Murnan (6-0), Rowby-John Rodriguez (6-2) en Gary Anderson (6-4).

In de finale wacht Van Gerwen een krachtmeting met Gerwyn Price. De Welshman was in zijn halve eindstrijd met 7-3 te sterk voor Stephen Bunting.

Van Gerwen komt donderdag weer in actie in de Premier League, als hij in Dublin tegen challenger William O'Connor speelt. De Nederlander leed donderdag in Cardiff tegen Nathan Aspinall (5-7) zijn eerste nederlaag van deze Premier League-editie.