Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen en Van der Voort uitgeschakeld op Players Championship

Foto: ANP

Darters Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zijn uitgeschakeld op de Players Championship Finals. Zesvoudig kampioen Van Gerwen verloor in Minehead in de kwartfinale van de Schot Peter Wright: 10-6. Van der Voort ging daarna kansloos onderuit tegen Jonny Clayton uit Wales: 10-3.

Van Gerwen, de mondiale nummer 3, won de eerste leg tegen de nummer 2 van de wereld. De Schot won op 1-1 de leg die Van Gerwen was begonnen, maar de Brabander trok de stand weer gelijk tot 3-3 en later ook tot 5-5. Wright liep daarna opnieuw uit tot 7-5 en 9-6. Op 76 gooide hij met dubbel 18 de partij uit.

Van der Voort nam een voorsprong van 3-1 tegen Clayton. Daarna liep de darter uit Wales weg met de winst van negen legs op rij. Op 9-3 benutte hij zijn pijlen op de zege met dubbel 8.

Van Gerwen mikte in Minehead op zijn eerste titel op een major sinds vorig jaar november. Precies een jaar geleden was hij nog de beste op de Players Championship Finals. Sindsdien heeft hij geen majortitel meer gewonnen. Het toernooi geldt als laatste voorbereiding op het WK darts, dat op 15 december in Londen van start gaat.