Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Empel verpulvert concurrentie en wint laatste cross voor WK in Hoogerheide

Door onze sportredactie

Fem van Empel heeft een week voor het WK veldrijden in Hoogerheide veel indruk gemaakt. In de laatste race voor de titelstrijd verpulverde de Brabantse in het Belgische Hamme de concurrentie en boekte ze haar dertiende zege van het seizoen.

De twintigjarige Van Empel kende nog een slechte start. De Nederlandse draaide weliswaar als eerste het modderachtige parcours op, maar verloor in een blubberstrook de controle over haar fiets. Op het laatste moment kon ze voorkomen dat ze in de hekken reed.

Lucinda Brand nam vervolgens de kop van de wedstrijd over en sloeg een klein gaatje met de rest. Van Empel maakte de achterstand van vijf seconden snel ongedaan en ging nog voor de eerste passage solo.

De Europees kampioene kon niet meer worden bijgehaald. Shirin van Anrooij eindigde op één minuut en veertien seconden van Van Empel als tweede. Ceylin del Carmen Alvarado kwam onderweg nog hard ten val, maar sprong weer op de fiets en werd derde.

Voor Van Empel is de zege in Hamme een grote opsteker richting het WK in Hoogerheide, waar ze volgende week zaterdag als grote favoriet aan de start verschijnt. Zondag was ze ook al de beste in het Spaanse Benidorm.

Toen rekende Van Empel af met haar grote rivaal Puck Pieterse. Pieterse reed niet in Hamme. Zij koos net als Mathieu van der Poel voor de wereldbekerwedstrijd in het Franse Besançon, die zondag wordt verredden. Om 15.00 uur rijdt Wout van Aert in Hamme zijn laatste wedstrijd voor het WK.

Lees meer over:

Veldrijden Ceylin del Carmen Alvarado Fem van Empel