Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van der Wal heeft een enorme stikstofplaat voor haar kop

De coalitie gaat gewoon verder.... Rutte wil blijven zitten. Kaag bepaald en GL/PvdA worden nu geknuffeld en meegenomen. Zo is het en niet anders. Enige "redding" kan CDA zijn. Ze moeten nu duidelijk kiezen voor boeren en de duidelijke message van de bevolking (=uit coalitie stappen) of ten onder gaan. Vrees het laatste als ik de CDA reacties beluister.."we gaan nog beter ons best doen".......... wtf.

Zou Van der Wal dit leuke en interessante topic over (de onzin van) stikstof van GS hebben gelezen? Doen, mevrouw!
www.geenstijl.nl/5169471/klimaatkeuze...

Enige probleem is dat bbb behalve de intentie, nooit een oplossing heeft gegeven voor dit probleem. Het betekent nl uit de eus tappen. De rechter toetst evt lokale regels aan internationale regelgeving. Iedereen die denkt dat je de lokale regels kunt aanpassen is een schwanz

Eerste kamer heeft rutte 38 stemmen nodig, met GL/PvdA hebben ze er 39 dus kunnen alle anderen toekijken, hoe de ene na de andere prullaria wet wordt aangenomen. En wij met hen en moeten er nog onder lijden en betalen ook.

Je kan niet geen stemmen hebben en toch het beleid willen bepalen, iets zegt me dat dit land nu officieel in de fik gaat staan als dit de koers is die die stikstof Mongolen gaan varen met hun beperkte stemmenaantal.

Inderdaad volledig schijt hebben. De arrogantie ten top.
Er is altijd een keuze.
En kijk ook eens naar hoe de berekeningen tot stand zijn gekomen en of de cijfers en aannames wel kloppen, en laat dat door onafhankelijke instituten opnieuw berekenen. Niet door ‘wetenschappers’ van linkse signatuur.

Van der Wal heeft MAVO 4 gedaan en is toen de keuken ingegaan. Iets wat Wouke van Scherrenburg nog altijd verdomt.

Zolang Van der Wal en het huidige kabinet geen lering trekken uit het overduidelijke signaal dat de Nederlandse kiezers hebben afgegeven gisteren maken ze zich nog minder populair. Dat zal zich uitbetalen in minder zetels in de TK als die verkiezingen zijn geweest. Nog even volhouden en dan stemmen we ze echt weg. Deze opmerking van Van der Wal geeft weer eens aan hoe arrogant en wereldvreemd ze is.

Maar dan hebben ze inmiddels alles er al doorgedrukt wat ze er door willen drukken. Tenzij het CDA er vandaag nog de stekker eruit trekt.

Ik denk dat dit zich gaat betalen in geweld. Mensen zijn na corona en alle politieke oplichterij het helemaal zat getuige de stemmingen gisteren. Als ze dit willen negeren is dat risico en de gevolgen voor de coalitie.

Denk ook dat Rutte en co gewoon door met hun program. Het is een signaal van de kiezer, blabla..(maar niet meer dan dat).Met PvdA/GL is ws nog altijd een meerderheid mogelijk,evt nog aangevuld met derden.
Kijk nu al uit naar 2e Kamerverkiezingen van 2025.... dit was natuurlijk gewoon een voorspel.

Van der Wal heeft een "play" knopje voor haar kop en dat is wel zo fijn. Dan hoef ik niet haar hele kop te zien en uit het pedante stukje dat ik wel zie kan ik op maken dat ik niet op dat knopje ga klikken.

ALs het CDA verstandig is en nog iets wil overhouden bij volgende verkiezingen, luisteren ze naar wat BBB en haar stemmers te zeggen heeft en stoppen ze de steun aan dit stikstofbeleid

Rutte wil regeren, niks anders.
D66 is daarvoor onmisbaar, dus stelt de voorwaarden.
Rutte schuift een poppetje naar voren dat goed luistert om uit te voeren wat D66 wil. Van der Wal is daar neergezet omdat ze braaf instructies volgt, niet omdat ze iets kan of om haar eigen mening.

Wat natuurlijk een farce is.

De regering maakt wetten en kan wetten aanpassen. Snel ook, dat hebben ze bij Corona laten zien.

Het is geen kwestie van 'niet kunnen', het is een kwestie van 'niet willen'.

Toch gaat VVD gewoon met GL en PVDA in bed.... en blijft deze farce voortduren....

Je kunt prima huizen bouwen, zoveel als je wilt wanneer je de wet zo aanpast dat die domme Urgenda uitspraak nergens meer op slaat.

Honderd procent terechte constatering van deze minister.

Waarmee we meteen zien waartoe deze BBB zege gaat leiden: Het bizarre waanidee dat iedere afspraak, rechterlijke uitspraak en internationaal verdrag meteen de prullenbak in mag. De arrogantie van het platteland zeg maar. De onzin dat we in een samenleving wonen waar boerenrechten zomaar boven die van burgers gesteld mogen worden, toevallig omdat een deel van de kiezers op een partij stemde die dat zou willen.
\
Zo werkt de rechtsstaat niet, zo werkt de democratie niet en zo werkt het in de provincies straks al helemaal niet, als de BBB gaat proberen om wetgeving aan haar boerenlaars te lappen.

:
Het is geheel voorspelbaar: De uitvoering in de provincies loopt helemaal vast. BBB gaat voor elke maatregel liggen, er komt niets meer van de grond, letterlijk. Geen huis, geen beleid, het wordt stilstand en stagnatie. Precies wat de BBB wil overigens.

En nee geen slechte verliezer, i vind dit prima. Laat ze maar zien wat ze kunnen, ik denk: Heel weinig, de werkelijkheid is niet zo buigzaam als men de kiezer heeft voorgespiegeld. Maar ook dat is goed, dat de kiezer door krijgt hoe complex sommige dingen zijn en hoe belangen niet eenduidig liggen.


BBB heeft nog altijd een forse minderheid van de zetels. Daarmee lijkt er dus nog niet echt een andere beleid te komen. Of moeten we ons laten leiden door de minderheid?

Wat lul jij nou weer man? Je bent net losgelaten door Joris en ik heb je nog welkom geheten. Maar wat voor een bagger is dit nu?


Nee, Europarlementariërs zijn wel degelijk gekozen. Getrapt via je eigen partij. De Europese Commissie niet.

▼ 5 antwoorden verborgen

Is wel zo. De meerderheid van de kiezers heeft geen BBB gekozen, dus gewoon door(d)rammen.

Zij zegt: we gaan niet naar Brussel, we gaan niks veranderen en de liggende rampzalige wetgeving betekent gewoon einde boeren. En DOEI!

Inderdaad, terwijl wij als netto betalend land best wat eisen op tafel kunnen leggen. Maar dat moet je, gezien de carrière kansen, wel durven.

Tuurlijk is er wel een keuze, gewoon even de wet aanpassen en er is weer van alles mogelijk..

Het is niet alleen de mentaliteit van deze "minister". Het is de hele coalitite die schijt heeft aan de uitslag. Rutte liet al direct doorschemeren dat hij toch wel aan een meerderheid zou komen over links.

En de grote roze olifant "wereldwijde overbevolking" wordt nog steeds door geen enkele politieke partij genoemd. Bijzonder..

: Behalve dat die allemaal zielig zijn en hier asiel moeten krijgen. Verder liggen alle problemen bij de autochtoon en in het Westen. Want het klimaat verandert en dat mag niet. Je gelooft het niet. Tenzij je het gelooft.

Hans Rosling heeft een prachtige visualisatie over de prognoses voor de wereldpopulatie. Aanrader!
www.youtube.com/watch?v=fTznEIZRkLg

Al 12 jaar veegt Mark zijn reedt af met de mening van de kiezers..

En vóór hem Balkenende.

Lubbers, Kok of Zalm ook nooit gehoord over de euro (toen nog ecu).

Het is wel lekker duidelijk. Niet handig en de doodsteek voor de VVD. Maar wel duidelijk!

Dat geloof ik niet. Er zijn echt ontstellend veel mensen die de wet als uitgangspunt nemen en iets is natuur als de wet het zegt. Die denken echt dat stikstof slecht is voor 'de natuur'. Veel van dat soort mensen zitten in de politiek. En stemmen op D66 en VVD. Dus verandert er niks. Behalve dat wij armer worden, de overheid groter en wij richting USSR 2.,0 gaan.

REAGEER OOK