Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

Foto: ANP

Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

“Ik loop al een tijdje met een ei op mijn voet”, bekende Van de Zandschulp. Hij liep de blessure op na het toernooi van München, waar hij in de finale vier matchpoints onbenut liet. Hoe hij de blessure precies heeft opgelopen, wilde hij niet kwijt. “Dat hou ik denk ik voor mezelf”, zei de nummer 31 van de wereld.

Van de Zandschulp kon naar eigen zeggen in aanloop naar Roland Garros niet het gewenste trainingsschema afwerken. “Als ik mijn veters strik, dan doet het al pijn. En ook bij het afzetten voel ik het heel erg. Ik kon vandaag matig tot niet bewegen.”

Van de Zandschulp vreest voor zijn deelname aan het grastoernooi van Rosmalen, dat over iets meer dan anderhalve week begint. Wimbledon gaat op maandag 3 juli van start. “Ik stop voorlopig met spelen en ga pas weer beginnen als ik pijnvrij ben. Dat is de afgelopen weken niet het geval geweest. Daardoor kon ik hier niet presteren hoe ik had gewild.”