Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Bommel krijgt met Antwerp grote dreun in titelrace, maar blijft koploper

Door onze sportredactie

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel heeft zondag verzuimd zich al te kronen tot kampioen van België. Tegen directe concurrent Union Saint-Gilloise gaf de koploper met een man meer een 1-0-voorsprong uit handen in de slotfase: 1-1.

Bij een zege op de concurrent zou de ploeg van Van Bommel zeker zijn van het kampioenschap. Met een goal na ruim een kwartier zette Vincent Janssen Antwerp op koers voor de eerste landstitel sinds 1957. Nadat Union na een klein uur met tien man verder moest door een rode kaart van Senne Lynen leek de titel nabij.

Union, waar Bart Nieuwkoop in de basis stond, toonde zich echter uiterst effectief. Bij zo'n beetje de eerste kans in de tachtigste minuut sloeg Cameron Puertes toe met een van richting veranderd schot. De thuisploeg kan daarna geen opening meer forceren. Bij Antwerp hadden Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs een basisplaats en viel Gyrano Kerk in de 79e minuut in.

Antwerp en Union hebben nu beide 46 punten. KRC Genk komt op 45 punten als het later op zondag afrekent met Club Brugge. Volgende week zondag is de laatste speelronde met Genk-Antwerp en Union-Club Brugge.

Bij een zege op Genk is Antwerp sowieso kampioen: Union kan in punten nog wel langszij komen, maar bij een gelijke stand krijgt Antwerp voorrang. Na de reguliere competitie werd het puntentotaal van Union namelijk naar boven afgerond en dat van Antwerp niet.

Dit bericht wordt aangevuld.

Lees meer over:

Mark van Bommel Jupiler Pro League Voetbal Royal Antwerp