Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Bommel begrijpt waarom Janssen stopt bij Oranje: 'De kalender zit overvol'

Door onze sportredactie

Antwerp-trainer Mark van Bommel heeft begrip voor het besluit van zijn spelers Vincent Janssen en Toby Alderweireld om een punt achter hun interlandloopbaan te zetten. De Nederlander en de Belg stoppen bij hun land vanwege de drukke voetbalkalender.

"Twee spelers die nog perfect mee kunnen, stoppen als international. Dat is misschien wel een teken aan de wand", zei Van Bommel vrijdag op zijn persconferentie volgens Het Laatste Nieuws. "De kalender zit overvol en ik begrijp dat sommige jongens wat meer rust willen hebben."

De 28-jarige Janssen kondigde vorige week aan dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt bij Oranje. De 22-voudig international, die vorig jaar door Louis van Gaal juist voor het eerst sinds 2017 bij de selectie van het Nederlands elftal werd gehaald, vindt dat de voetbalkalender "steeds drukker en voller" wordt.

Zijn ploeggenoot Alderweireld is weliswaar zes jaar ouder, maar de Belgische verdediger sprak woorden van gelijke strekking. Hij wil meer tijd aan zijn gezin besteden. "Mijn kinderen zijn nu drie en vier jaar. Als ik bij de nationale ploeg ben of langere tijd van huis ben, doet ze dat echt pijn. Dat wil ik niet meer."

Vincent Janssen heeft zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal al gespeeld.Foto: Getty Images

'Antwerp heeft geen druk op Toby en Vincent gezet'

Van Bommel, die zelf 79 wedstrijden voor Oranje speelde, was niet verrast door het besluit van Janssen en Alderweireld. "Ik wist natuurlijk al langer dat de jongens aan stoppen bij de nationale ploeg dachten. Niet meer voor je land spelen, is geen makkelijke beslissing. Die neem je niet van de ene dag op de andere dag."

"Toby en Vincent hebben dat met hun familie en ook met de club besproken", vervolgde Van Bommel. "Ik wil wel benadrukken dat er vanuit de club geen enkele druk is gezet om te stoppen. Dat zou niet goed zijn. Spelers moeten dat soort beslissingen helemaal zelf kunnen nemen."

Janssen en Alderweireld kunnen zich nu volledig focussen op de jacht op de landstitel met Antwerp. De ploeg van Van Bommel staat momenteel op de derde plek in de Jupiler Pro League en koersen af op de play-offs. Zondag wacht Antwerp een thuiswedstrijd tegen Charleroi.