Netherlands

Vaker drones ingezet om drugs in gevangenissen te krijgen

Foto: ANP

Bij gevangenissen worden steeds vaker drones gebruikt waarmee buitenstaanders illegale spullen over de muren willen krijgen voor de gevangenen. Het gaat veelal om drugs, maar ook om mobiele telefoons. Een aantal gevangenissen heeft daarom netten gespannen over de luchtplaatsen of heeft plannen daartoe. Een woordvoerster van het ministerie van Justitie bevestigt berichtgeving hierover van de Telegraaf.

Cijfers zijn er niet, maar deze praktijken zijn volgens justitie vooral toegenomen sinds het begin van de coronacrisis dit voorjaar. Bezoekers mocht vanwege de coronamaatregelen een tijdje niet meer komen en nu moeten zij achter plexiglas plaatsnemen. Als er geen fysiek contact is, lukt het niet om smokkelwaar te geven en zoekt men naar andere mogelijkheden, aldus de woordvoerster.

In de buurt van de gevangeniscomplexen worden ook regelmatig mensen aangehouden met een drone. De inzet van drones nam de afgelopen jaren al iets toe, omdat deze apparaten toegankelijker zijn geworden. Bewakers houden de luchtplaatsen nu scherper in de gaten.

De extra beveiligde inrichting EBI in Vught had al netten over de luchtplaats en onder meer Alphen aan den Rijn heeft er inmiddels ook een. Het aanbrengen daarvan is nogal een klus, omdat het gaat om flinke stellages met daartussen netten, aldus justitie.

Football news:

Ex-Juve en Interspeler Asamoah boden Sampdoria en Genua aan om zijn carrière in de Serie A
Sevilla heeft Carlos Fernandez aan Sociedad verkocht voor 10+2 miljoen euro.Carlos Fernandez heeft Sevilla verlaten. De 24-jarige Spanjaard is naar Real Sociedad verhuisd en heeft tot 2026 een contract getekend. Volgens Marca wordt het transferbedrag geschat op 10 miljoen euro + 2 miljoen aan bonussen. Ook zal Sevilla 20-25% van het bedrag van de volgende verkoop van de striker ontvangen. De terugkoopoptie wordt niet verstrekt. Dit seizoen heeft de aanvaller 5 wedstrijden gespeeld voor Sevilla in La Liga. De statistieken zijn hier te vinden
Arteta ' s oproep aan Edegor speelde een cruciale rol in de selectie ten gunste van Arsenal
Kepa gaf 8 doelpunten toe in 6 wedstrijden van het seizoen voor Chelsea
Musa kon voor het einde van het seizoen naar West Brom verhuizen. Medische controle-op woensdag (Daily Mail)
Fikayo Tomori: Maldini, de beste verdediger in de geschiedenis, belde me en ik wist dat ik wilde spelen in Milaan
Benitez zal niet terugkeren naar Chelsea als Lampard vertrekt en zal niet de leiding nemen over Newcastle totdat de verandering van eigenaar