logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Vakbond eist stilleggen Copa Libertadores

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De internationale vakbond voor voetballers Fifpro wil dat de Copa Libertadores voor vrouwen in Ecuador niet langer doorgaat. De bond weet van diverse speelsters van deelnemende clubs dat ze vrezen voor hun veiligheid in speelstad Quito, waar het momenteel zeer onrustig is. Bij politieke onlusten zijn al minstens zeven doden gevallen en honderden gewonden.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol, die het toernooi organiseert, heeft nog geen besluit genomen. De Copa Libertadores is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Er doen zestien clubs mee. De eerste vier wedstrijden zijn afgelopen vrijdag gespeeld. De vier duels die voor zaterdag op het programma stonden, zijn geschrapt wegens de onrust in Quito. De bevolking is daar massaal de straat opgegaan om te demonstreren tegen het beleid van de regering. Het leidt tot bloedige confrontaties met de oproerpolitie.

Themes
ICO