Netherlands

UvA opent nieuw Data Science Centre

-

Bij de Universiteit van Amsterdam staat een nieuw Data Science Centre (DSC) in de startblokken om bij te dragen aan de innovatie, verspreiding en kruisbestuiving van datawetenschap in en tussen alle faculteiten.

Het DSC, dat volgend jaar in gebruik wordt genomen, krijgt de taak het onderzoek in alle faculteiten van de universiteit te versterken door het ontwikkelen, delen en toepassen van datawetenschappelijke methoden en technologieën.

Het DSC wordt over de hele universiteit verspreid: in elke faculteit van de UvA worden datawetenschappers en -technici ondergebracht.

Binnen de bibliotheek krijgt het centrum een unieke spilfunctie om de uitwisseling van kennis en de training van vaardigheden omtrent digitaal en datagestuurd onderzoek te faciliteren.

De leiding komt in handen van Paul Groth, hoogleraar Algorithmic Data Science aan het Instituut voor Informatica (IvI).

In 2025 moeten er in totaal 35 datawetenschappers komen te werken.

Foto UvA

Football news:

Loko ' s wedstrijd in de Champions League wordt beoordeeld door een Sloveense die in de lente werd vastgehouden op een partij met drugs, wapens en prostituees
Inter is klaar om Eriksen te verkopen voor ongeveer 13,5 miljoen euro. De middenvelder werd aangeboden aan Arsenal
Door Training met Messi voelde ik me inferieur. Ronaldo is de beste, maar Leo is iets anders.Voormalig Fiorentina, Barcelona en AC Milan middenvelder Kevin-Prince Boateng vergeleken blue-garnet forward Lionel Messi met Juventus striker Cristiano Ronaldo. De Training met Messi liet me sprakeloos. Ik heb altijd gezegd dat Cristiano Ronaldo de beste ter wereld is, maar Messi is iets anders. Dit is niet normaal. Toen ik met hem trainde, voelde ik me voor het eerst in mijn carrière inferieur. Hij deed ongelooflijke dingen. Ik voelde me klaar om te zeggen, 'Ik ben klaar, ik ga met pensioen van football', ' zei Boateng. We bestuderen hoe spelers in de kleedkamer zitten. Messi in het midden, Lukaku wilde Drogba ' s plaats, en Roy Keane schreeuwde tegen de jonge Pique
Pirlo about 2:1 met Ferencvaros: ik had meer verwacht, maar het was een moeilijke wedstrijd tegen een gesloten tegenstander
Napoli heeft sinds juli geen salarissen meer betaald. De club is van plan om haar schulden in December af te betalen (RAI)
Schalke beëindigde het contract met Ibisevic en schorste Bentaleb en Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui en Zidane zijn de kandidaten voor de beste coach van het Jaar prijs