Netherlands

Urker SGP-wethouder Post stapt op

De Urker wethouder Geert Post (SGP) legt zijn taken definitief neer. Dat maakte hij dinsdagavond bekend tijdens een raadsvergadering die zou gaan over de integriteit van de wethouder.

Post was in opspraak geraakt toen zijn zoon werd gearresteerd, nadat de Britse douane 419 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto had gevonden. Daardoor kwam aan het licht dat hij vervoersmanager was bij het bedrijf van zijn zoon, JP Trans Urk.

Post stelde dinsdagavond in een verklaring dat integriteit zowel bij hemzelf als bij de SGP zwaar weegt. Hij zei dat hij zelf van mening was dat hij had kunnen aanblijven, maar dat hij dat niet doet, omdat de zaak waardoor hij in opspraak raakte hem steeds voor de voeten zal worden geworpen. Post gaf aan dat zijn gezin, zichzelf, de SGP en de gemeente Urk niet te willen aandoen en daarom zijn wethouderschap „met pijn in het hart” neer te leggen. Hij ging daarna niet meer in debat met de gemeenteraad.

Respecteren

Burgemeester Ineke Bakker sprak van „een onvoorstelbaar moedig en gezien de omstandigheden heel begrijpelijk besluit.” Jan Willem Bakker, fractievoorzitter van de Urker SGP, noemde de beslissing van Post ingrijpend. Hij zei de gang van zaken te betreuren en het aftreden te respecteren. De fractievoorzitters van de andere partijen in de Urker gemeenteraad gaven eveneens aan het besluit van Post te respecteren.

Schade

De gemeenteraad van Urk kwam dinsdagavond in een ingelaste vergadering bijeen om een onderzoek naar de integriteit van Post te bespreken. Dat onderzoek was in opdracht van de Urker burgemeester Bakker en de raad uitgevoerd.

Volgens het onderzoeksrapport heeft Post de gemeente schade toegebracht door naast zijn baan als wethouder Economische Zaken te werken bij het transportbedrijf van zijn zoon. Door die nevenfunctie te verzwijgen of te bagatelliseren heeft hij ook de Gemeentewet overtreden.

Volgens Post, die zijn taken in afwachting van het onderzoek in augustus neerlegde, stelde de functie niet veel voor. De onderzoekers stelden echter vast dat Post jarenlang vijftien tot twintig uur per week voor het bedrijf werkte. Toen de coronacrisis uitbrak, namen zijn werkzaamheden nog fors toe. Post regelde ook het bloementransport waarbij zijn zoon werd opgepakt. De zoon zit vast in Engeland en claimt onschuldig te zijn.

Post was sinds 2010 wethouder voor de gemeente Urk.

Football news:

Simone Inzaghi: Borussia is een van de acht beste teams in Europa. Lazio moet agressief spelen. Simone Inzaghi sprak voor de Champions League wedstrijd met Borussia Dortmund. Wij zouden graag zien dat onze fans bij ons zijn als het team terugkeert naar de Champions League. Lazio moet agressief tegen Borussia spelen. Ze behoren tot de acht beste teams in Europa. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. We hebben een geweldig optreden nodig. Ik wil dat de spelers reageren op het verlies van Sampdoria in Serie Azei de coach
Ramos miste Real Madrid ' s trainingssessie en zal waarschijnlijk niet Shakhtar
Cesar Azpilicueta: Sevilla versloeg Manchester United in de Europa League, maar Chelsea thuis zou klaar moeten zijn voor de strijd.Chelsea Defender Cesar aspilicueta beoordeelde de kracht van Sevilla voor de Champions League wedstrijd. Wij kunnen en kunnen voor alles vechten. We hebben veranderingen in het team, maar sinds 2012 heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we voor alles kunnen vechten. De start van dit jaar in de Premier League was niet wat we wilden, maar de Champions League opent nieuwe kansen. Sevilla versloeg Wolverhampton en Manchester United in de Europa League vorig seizoen. Ze willen het spel beheersen. Na het verliezen van de bal, proberen ze het zo snel mogelijk terug te krijgen. Ik ken de coach van Sevilla van het nationale team. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar we zijn Chelsea, we spelen thuis en we moeten klaar zijn voor de strijdzei de Spanjaard
Sergey Rebrov: toen we Barcelona met 4-0 versloegen, vertelde Figo me dat we ze vernietigd hadden
Julen lopetegui: het opleggen van onze stijl aan Chelsea is het idee van Sevilla
Bilyaletdinov over de wedstrijd met Salzburg: het belangrijkste is een gedisciplineerde verdediging. Ik wed op de overwinning van Loko - 2:1
Ronald Koeman: Messi ploegen voor het welzijn van het team, zet druk op hetzelfde niveau als iedereen. Hij is de beste manager van Barcelona Ronald Koeman heeft de prestaties van striker Lionel Messi en middenvelder Frankie De Jong geprezen. Frankie is een heel slimme football speler. Hij ziet alle mogelijke scenario ' s op het veld en neemt altijd de juiste beslissing. Voor mij is het belangrijkste om de juiste plek voor hem op het veld te vinden. Vorig seizoen heeft hij niet in een ideale positie voor zichzelf opgetreden. Bovendien is het voor elke jonge speler niet gemakkelijk om zich onmiddellijk aan te passen aan Barcelona: een andere taal, een andere levensstijl, verschillende eisen in de opleiding. Maar Ik zal hem de nodige steun geven en hem de optimale rol geven. Het lijdt geen twijfel dat dit een groot meester van zijn vak is. Ik heb bijna drie weken met het team samengewerkt. Vanaf het begin waren alle troeven van Lionel zichtbaar met het blote oog. Er moet ook op worden gewezen dat Messi altijd ploegt voor het welzijn van het team, drukt op een gelijke met iedereen. Hij is gewoon de beste, kijk maar hoe gemakkelijk hij op het veld handelt. En, natuurlijk, zijn geweldige voetbal intelligentie. Hij ziet zeer snel de beste opties voor de ontwikkeling van gebeurtenissen en handelt vooral lof. Nogmaals, het is één ding om te zien, en een ander om alles goed te doen