Netherlands

Urgenda niet verbaasd over klimaatcijfers PBL-rapport

Urgenda is niet verbaasd over de uitkomst van het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat de overheid niet op koers ligt voor de gestelde klimaatdoelen in 2020 en 2030. De woordvoerder van de duurzaamheidsorganisatie zegt dat Urgenda nieuwe maatregelen van de overheid afwacht voordat nieuwe juridische stappen worden overwogen.

De overheid lijkt de eigen klimaatdoelen die gesteld zijn voor 2030 niet te halen, maar ook het door Urgenda in de rechtbank afgedwongen doel om vanaf dit jaar 25 procent minder CO2-uitstoot te hebben, wordt niet gehaald. „Zonder corona waren ze niet eens in de buurt gekomen”, aldus de woordvoerder van Urgenda. „En nu zouden ze het alleen halen als we de laatste twee maanden in volledige lockdown gaan.”

„Wij zijn benieuwd wanneer de uitstoot van de kolencentrales naar beneden gaat en wanneer een wordt gesloten”, zegt de woordvoerder. Dat zijn stappen die volgens Urgenda nodig zijn om de uitstoot na het coronatijdperk niet weer flink te zien stijgen. „Wij zijn benieuwd naar wat de structurele extra maatregelen zijn. De uitstoot mag na corona niet opeens weer omhoog.”

Urgenda overweegt momenteel nog geen nieuwe juridische stappen tegen de overheid. Pas als de extra plannen niet voldoende blijken en de organisatie het idee heeft aan het lijntje te worden gehouden, wordt een stap naar de rechter een optie.

Volgens Urgenda zit PBL er meestal 10 tot 12 megaton naast, wat de uitstoot betreft. „Wij nemen de cijfers van PBL met een grote korrel zout. Eerst zou de overheid nog in de buurt komen van de voor 2030 gestelde doelen en nu worden ze lang niet gehaald. Dat is verbazingwekkend.”

Football news:

22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021
Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League
Villas-Boas suggereerde dat ter nagedachtenis aan Maradona om het tiende nummer in alle teams terug te trekken
Vaticaan op Maradona: de paus herinnert zich hem in gebed en herinnert zich hun ontmoetingen met liefde
Flick ongeveer 3:1 met Salzburg: erg blij met de voorstelling van Bayern. Neuer-world-class goalkeeper-Bayern Coach Hans-Dieter flick somde de resultaten van de Champions League wedstrijd met Red bull Salzburg op
Tyson over Maradona: we werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend ... Voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson reageerde op het nieuws van de dood van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. De hand van God heeft ons verlaten. In 1986 wonnen we allebei onze eigen kampioenschappen. We werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend. Ik had veel respect voor hem. Hij zal zeer gemist worden twitterde Tyson. Maradona overleed op 25 November op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Gouden bad, Bengaalse tijgers en een stel Auto ' s. Tyson was de rijkste atleet ter wereld, maar slaagde erin bijna $ 700 miljoen uit te geven