Netherlands

Uitvaartcoöperatie DELA neemt noodlijdend Yarden toch niet over

De overname van uitvaartbedrijf Yarden door branchegenoot DELA gaat niet door. De twee begrafenis- en crematieondernemingen maakten de overnameplannen vorig jaar bekend. DELA hoopte dat door de overname "een sterk uitvaartcollectief" zou ontstaan, maar trekt zich nu terug omdat de onzekere financiële situatie bij Yarden mogelijk nog jaren duurt.

Yarden kampt al enige tijd met financiële problemen, onder meer doordat de verzekeraar in het verleden veel naturapolissen heeft verkocht. Daarbij wordt niet een bepaald bedrag uitgekeerd, maar worden alle uitvaartkosten vergoed. Die kosten zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Dat brak Yarden op: de zogeheten solvabiliteitsratio, die bij gezonde verzekeraars 100 procent of hoger is, was eind 2018 gezakt naar slechts 26 procent.

Het uitvaartbedrijf, dat met DELA en Monuta bij de grote drie van Nederland hoort, zocht zelf naar een geschikte partij om door te worden overgenomen. Voorwaarde voor DELA was dat Yarden "zelfstandig financieel in herstel zou blijven". Omdat dat nu niet lijkt te lukken, ziet de uitvaartcoöperatie van de overname af.

Onzekerheid

"We zijn ervan overtuigd dat wat we met de overname voor ogen hadden, voor iedereen goed zou zijn geweest", zegt algemeen DELA-directeur Edzo Doeve. "Maar als coöperatie zonder winstoogmerk dienen wij de belangen van onze leden voorop te stellen. En dat is precies wat wij nu doen, want de onzekerheid bij Yarden is niet in het belang van onze leden."

Die onzekerheid komt voort uit een herstelactie die Yarden vorig jaar zomer heeft uitgevoerd, voordat de overnameplannen bekend werden. Daarbij zouden de meer dan 380.000 klanten met een naturapolis vanaf januari 2020 zelf moeten opdraaien voor de toegenomen uitvaartkosten. Een kleine groep polishouders verzette zich daartegen en werd door de rechter voorlopig in het gelijk gesteld. Maar het kan nog jaren duren voordat er een definitieve uitspraak is. DELA wil die "onzekere ontwikkeling" niet afwachten.

Yarden zegt het besluit van DELA te betreuren en beraadt zich op vervolgstappen. Wat het stopzetten van de overnameplannen betekent voor de ongeveer 1 miljoen Yarden-leden is nog niet duidelijk.

Football news:

Miranchuk bleef in de reserve van Atalanta voor de tweede wedstrijd in een Rij
Jurgen Klopp:wat er nu gebeurt is als in een huwelijk leven: er zijn goede momenten, er zijn slechte momenten. Wat er nu gebeurt is alsof je in een huwelijk leeft. Er zijn goede momenten, er zijn slechte momenten. Het is geen slecht moment, maar het is glad. Het was een zwaar spel. Maar een 2-0 overwinning is heel normaal, dus we gaan verder. We moeten 100% verenigen, harder vechten. Dat is wat de jongens vandaag deden. We verloren Fabinho in de eerste helft, Rhys Williams is pas 19, en hij heeft al meer wedstrijden in de Champions League gespeeld dan in de Premier League - Ik denk dat dit zeldzaam is. We hebben het heel goed gedaan, maar het is een schok voor het team omdat we iets aan de verwonding moeten doen. Tijdens de rust moesten we Henderson uit het spel halen - hij zei dat hij in orde was, maar op zulke momenten moet je verantwoordelijkheid tonen. We wilden hem 45 minuten geven om klaar te zijn voor West ham. Het laatste wat we nodig hadden was de verwonding van Fabinho. Hij had problemen met z ' n dij.Dat is niet gezond. De pijn was niet al te erg, hij zei dat hij kon blijven spelen, maar zonder eikels, dus het zou niet veel helpen. We zullen zien, we moeten een foto nemen, maar natuurlijk is de situatie niet erg goed zei Klopp
Zinedine Zidane: verdiende een gelijkspel met Borussia Dortmund - en ik denk zelfs dat dat meer verdiende de hoofdcoach van Real Madrid Zinedine Sedan achtige kampioenen. Het resultaat toont het karakter van het team. We verdienden een gelijkspel-en ik denk dat we meer verdienden. Dit is een zeer belangrijk punt. Natuurlijk is de situatie op de tafel moeilijk, we bevinden ons nu in dezelfde situatie als vorig jaar. De spelers vochten tot het einde en speelden goed, ik weet zeker dat alles zal worden achtergelaten. Wij moeten proberen vermoeidheid te bestrijden. We stopten niet, maar we waren erg moe. Dat is het. Dit jaar zal voor iedereen moeilijk zijn. Maar vandaag moeten we trots zijn op het resultaat, omdat we een punt hebben gezet in een moeilijke reis. Ja, we hebben iets gemist omdat we niet hebben gewonnen, maar we geloofden in ons spelplan, we hebben het goed gedaan en verdienden een gelijkspel
In Liverpool werd het nog erger met het centrum van de verdediging: Fabinho raakte gewond, alleen Joe Gomez is gezond
Lokomotiv staat op de derde plaats in Groep a van de Champions League na 2 ronden, Bayern staat aan de leiding
Real Madrid is de laatste in de Champions League groep na twee ronden, Shakhtar leidt
Ze maakten een grote overgang van verdediging naar aanval. Zelfs Bayern prijst Loco: verzamelde complimenten van flick, Neuer en Kimmich