Netherlands

Twitter houdt hypocriete beleid gewoon in stand: bant alleen nepaccount van haatspuwende Iraanse Ayatollah Khamenei

Iedereen viel over Twitter heen toen ze het Twitteraccount van Donald Trump uitschakelden vanwege haatzaaien, maar de accounts van andere haatzaaiende leiders intact lieten. Nou, er is niets veranderd! Twitter leek een account van de Iraanse Ayatollah Khamenei te hebben aangepakt, maar dit bleek om een nepaccount te gaan. De échte haatzaaier mag dus vrolijk blijven Twitteren over het terroriseren en bombarderen van Israël.

Eventjes leek het erop dat Twitter paal en perk ging stellen aan het haat zaaien waar Twitterende leiders zich schuldig aan maken:

Maar helaas, het blijft puur bij de accountban van Donald Trump… Twitter verwijderde alleen een nepaccount van de Iraanse Ayatollah omdat die werd gerapporteerd voor teveel spam. De hypocriete houding van de Tech-gigant blijft dus gewoon bestaan.

Ik ben benieuwd hoe lang Twitter dit zo vol kan blijven houden. Ayatollah Khamenei kan gewoon z’n gang blijven gaan en ook de Chinezen, die nog steeds Oeigoeren in ‘heropvoedingskampen’ stoppen, wordt geen strobreed in de weg gelegd. Maar oh, oh, wat zijn ze blij dat Trump zijn ‘haat’ niet langer kan spuwen op hun mediaplatform. Een streek die ze overigens behoorlijk duur kwam te staan, want de aandelen kelderden zo hard dat ze ruim 4 miljard dollar misliepen.

Vroeg of laat zal Twitter toch één lijn moeten gaan trekken. Of Trump weer toegang geven tot hun mediaplatform, of andere haat zaaiende leiders óók aanpakken. Blijven ze niets doen, dan is het een kwestie van tijd voordat er nog meer gebruikers weg zullen lopen. Twitter hoopt er natuurlijk op dat dit allemaal wel weer overwaait, maar nu de Democraten in Amerika aan de macht zijn komt de focus op de tech-bedrijven snel genoeg weer terug. Die Democraten hebben namelijk ook een radicale achterban en de Democratische top is ook niet vies van een beetje ophitsen van tijd tot tijd. De druk wordt dus vanzelf opgevoerd!

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7