Netherlands

Twitter en Witte Huis ontkennen Trump-hack door Nederlander

Daarmee reageren beide partijen op een artikel van Vrij Nederland eerder vandaag, dat sprak met ethisch hacker Victor Gevers. Die beweert dat hij vorige week op het account van Trump binnendrong.

"We hebben geen bewijs gezien voor deze gemaakte claim, ook niet in het gepubliceerde artikel", stelt een Twitter-woordvoerder tegenover The Verge. 

Het sociale netwerk zou grote accounts zoals die van Trump tijdens de verkiezingen ook extra hebben beveiligd, om dergelijke hackaanvallen te voorkomen.

'Absoluut niet waar'

Witte Huis-woordvoerder Judd Deere zegt dat de beweringen "absoluut niet waar zijn". Verdere details deelt hij niet, omdat "de beveiliging van de president zijn accounts op sociale media nooit wordt besproken."

Gevers deelde eerder bewijs van zijn hack met zowel RTL Nieuws als Vrij Nederland. De ethisch hacker zei in te breken om te bewijzen dat het account onveilig was. Hij beweert geen tweets te hebben geplaatst. Ook zou hij geen privéberichten hebben gelezen, hoewel dit wel mogelijk was.

Maga2020

Bij de hack werd het wachtwoord 'Maga2020!' gebruikt om in te loggen, aldus Gevers. Volgens de hacker had de president geen tweestapsverificatie geactiveerd. Daarbij wordt een account extra beveiligd met een extra code. Na zijn hack zou de president dit wel hebben geactiveerd. 

De ethisch hacker zei al eens eerder te hebben ingebroken op het account van Trump. Dat zou ook in 2016 zijn gelukt, toen Gevers samenwerkte met een groep andere hackers.

Football news:

Hetzelfde doel maandag in de Euro 1960 finale: zag de bal niet vliegen in het net, en zegt dat hij niet het recht had om niet te scoren
De achternaam Van maandag verscheen per ongeluk door een dronken persoon. Dit gebeurde na de afschaffing van de lijfeigenschap
Messi is de enige in de top 5 van de Europese competities die niet scoort na 10 keer in een kampioenschap dit seizoen
Lampard op 3-1 Met Leeds. Op een andere dag hadden we 5-6
Koeman op 1:2 met Cadiz: de stemming was niet zo goed. Verloren door een fout is het moeilijk om deze nederlaag te verklaren. Daarvoor speelden we goede wedstrijden. We waren niet erg goed in de eerste helft. In de tweede, Barcelona speelde beter, maar we verloren door een fout die u niet verwacht van ons team. Ongelooflijk. Het is niet toegestaan na een dergelijke indiening door te gaan [out]. We hebben gemist door gebrek aan concentratie. De stemming van vandaag was niet al te goed, niet alleen voor de verdedigers. Als we zonder de bal spelen, missen we agressiviteit. Misschien missen we hierdoor iets. Deze nederlaag is een grote stap in de strijd voor de titel. Het is teleurstellend, maar je moet het accepteren. 12 punten achter een sterk team als Attico is veel
Mbappe scoorde zijn 100e goal voor PSG en deelt de vierde plaats in de goalscoring lijst van de club. Dit doel was de 100e voor de 21-jarige Fransman voor de Paris club. Nu neemt Mbappe de vierde plaats in de lijst van scorers in de hele geschiedenis van Parijs met Dominique Roshto. Edinson Cavani (200 goals), Zlatan Ibrahimovic (156) en Pedro Pauleta (109). De statistieken van
Als kind speelde maandag met kousen met stro of blikjes stoofpot. En hij vertelde mijn moeder dat hij gaat naar tennis