Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tweede verdachte opgepakt voor valse bommelding op containerschip

Omroep Zeeland

In samenwerking met

Omroep Zeeland

De politie heeft gisteren een tweede verdachte aangehouden voor de valse bommelding op het containerschip de MSC Lorena, vorige maand. De 24-jarige man uit Delft wordt verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf.

Afgelopen dinsdag werd al een 22-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van hetzelfde feit. De politie houdt er rekening mee dat de bommelding verband houdt met de internationale drugshandel, meldt Omroep Zeeland.

Anonieme bommelding

De MSC Lorena was op 21 december vanuit Senegal onderweg naar de haven van Antwerpen, toen er bij de Belgische autoriteiten een bommelding binnenkwam. Een anonieme beller had gezegd dat het schip zou ontploffen als het zou afmeren. De MSC Lorena lag daarna een week voor anker voor de kust van Breskens.

Pas een week later mocht het schip onder strenge veiligheidsmaatregelen naar de Antwerpse haven varen. Na uitgebreid onderzoek bleek dat er geen explosieven aanwezig waren op het vrachtschip.

De politie wil de opgelopen schade verhalen op de verdachten. "Het schip moest namelijk gedurende een week voor anker liggen, waardoor de vracht niet gelost kon worden."