Netherlands

Tweede testdag Terschelling: jongeren, toeristen en inwoners zijn welkom

Teststraat op het eiland

14 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

De eerste negatief geteste jongeren zijn vanaf Terschelling naar Harlingen gebracht Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Voor de tweede dag kunnen mensen op Terschelling zich laten testen op het coronavirus. Aanleiding is de recente uitbraak op jongerencamping Appelhof. Acht jongeren bleken bij thuiskomst besmet met corona. Gisteren startte de GGD Friesland met een speciale teststraat op het Waddeneiland.

Bezoekers van de Appelhof, eilandbewoners en andere toeristen met klachten zijn welkom. Ze kunnen, zonder afspraak, tussen 9.30 en 11.30 uur terecht bij een kerkgebouw in het dorp Midsland. Ook medewerkers van de camping en de nabijgelegen supermarkt, die veel contact hebben gehad met de jongeren, kunnen zich laten testen. 

De monsters gaan vervolgens met de veerboot naar het vasteland. Vanavond krijgen de geteste mensen te horen of ze het coronavirus onder de leden hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jongerencamping Terschelling dicht voor nieuwe gasten vanwege corona

Het is niet de eerste dag dat getest wordt. Gisteren werden zo'n 200 personen getest, onder wie veel jongeren. Om 11.30 uur waren 143 mensen getest. Éen van hen had inderdaad het virus. Van negen mensen is de uitslag nog niet bekend en de 133 anderen hebben geen corona.

Zestig mensen horen uitslag vandaag

Na 11.30 uur werden nog ongeveer zestig mensen getest. Hun monsters konden niet meer op tijd naar het vasteland worden gebracht. Zij horen vandaag de uitslag.

Er zijn ook jongeren die ongetest het eiland hebben verlaten. De GGD zegt dat dit niet voorkomen kan worden. 

Bezoekers die het coronavirus onder de leden hebben, worden apart 'op verantwoorde wijze' naar het vasteland vervoerd. Hoe dat precies gaat, zegt de GGD niet.

Jongeren verlaten ongetest Terschelling: 'Anders komen we niet thuis'

Er waren niet genoeg testen om alle jongeren van camping Appelhof op Terschelling te testen, en nu gaan sommigen toch gewoon naar huis.

Op de eerste testdag wilden zo veel mensen zich laten testen, dat de locatie langer openbleef. Op de tweede testdag vandaag kunnen meer mensen zich laten testen dan gisteren.

Vanwege de uitbraak mogen geen nieuwe gasten meer op de Appelhof komen. Het aantal gasten dat er nu is wordt stapsgewijs afgebouwd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

‘Drinken kan gewoon op de jongerencamping’

Football news:

Sandro Tonali: Zlatan is een voorbeeld voor Milaan en een idool voor iedereen
PAOK FC heeft striker Colak getekend. Hij stond vorig seizoen in de top 3 voor doelpunten in de Kroatische competitie
Stan Collymore: bale in Tottenham is een zet voor losers. Stan Collymore, voormalig Liverpool striker, vergeleek het transferbeleid van de Rods en Tottenham. De ondertekening van Tiago Alcantara door Liverpool en Gareth Bale door Tottenham vorige week is een duidelijk voorbeeld van de kampioenen die de ene kant op gaan en de andere kant op gaan. Tiago had geen verbinding met Liverpool voordat de club besloot hem te tekenen. In dit geval beoordeelde Klopp zijn team, keek Tiago aan en zei: hij heeft wat wij missen. Laten we tekenen. Dit is volledig in strijd met de koers van de spurs' ten aanzien van Bale, die alleen terug kwam omdat hij voor hen speelde. Ja, bale is een wereldklasse speler als hij op zijn hoogtepunt is. Maar hij speelde maar 20 wedstrijden voor Real Madrid vorig seizoen. Hoe goed ze ook zijn, hoeveel 31-jarigen zullen in het zicht zijn van de huidige kampioenen of teams met kampioenschapsambities als ze amper een jaar hebben gespeeld? Daarom is dit een puur emotionele beweging die kan werken, maar alleen onder de juiste omstandigheden. Maar kampioenen gaan niet die kant op, alleen verliezers doen dat, zei Collymore
Turkije verandert de grens voor buitenlandse spelers voor de 9e keer in 15 jaar. Het lijkt erop dat de aanscherping werd gelobbyd door Erdogan en agenten
Jovic wil terug naar Eintracht Frankfurt. Hij houdt niet van Zidane ' s houding.Real Madrid spits Luka Jovic is klaar om het team te verlaten. De Servische speler houdt niet van de houding van hoofdcoach Zinedine Zidane. Hij is teleurgesteld over de situatie in Madrid. Daarom wil Jovic terugkeren naar Eintracht, waar Real Madrid hem in de zomer van 2019 voor 60 miljoen euro kocht. (') Gedetailleerde statistieken van de 22-jarige voorwaarts zijn hier te vinden
Manchester United heeft 4-5 spelers nodig en slechts één is overgenomen. Er zijn geen excuses voor deze voormalige Manchester United verdediger Gary Neville heeft gesproken over de transfercampagne van mancunians. Door wat er de afgelopen acht jaar is gebeurd, heeft de club het vertrouwen verloren en probeert nu de andere kant op te gaan en te zeggen: we kunnen nu niet te veel betalen. Liverpool koopt spelers voor 40 miljoen pond, 25 miljoen. Andere clubs zijn het maken van overnames, Werner is goedkoop [Chelsea] in vergelijking met andere prijzen voor voetbalspelers. Manchester United lijkt altijd te veel te moeten betalen, het management vindt het niet leuk. Het probleem is dat ze een manier moeten vinden om deals te sluiten, en ze kunnen ze niet effectief doen. In feite is er geen excuus voor de club niet het maken van transfers voor het begin van het seizoen. De club heeft vier of vijf spelers nodig, en ze hebben er maar één [middenvelder Donny van de Beek]... Ik weet dat Liverpool zijn doel pas in de laatste paar dagen heeft bereikt, maar er is een gevoel dat ze alles onder controle hebben. De Manchester United kreeg het geld. Als ze 90 tot 100 miljoen pond kunnen uitgeven aan Sancho, dan hebben ze geld voor transfers. Wat ze niet hebben is een gevestigde clubstructuur. Ik begrijp niet hoe beslissingen daar genomen worden. Dit is het probleem van Manchester United, zij hebben geen macht op de transfermarkt. De mensen zullen die woorden niet leuk vinden. Maar ze moeten het horen, omdat ze hun werk niet doen zei Neville. Manchester United heeft geen plannen om een centrale verdediger te kopen in dit transfervenster
Suarez ontving van tevoren vragen over het Italiaanse paspoort examen. Er is een onderzoek aan de gang