Netherlands

Tweede debat Trump-Biden verloopt relatief ordelijk

Het laatste debat voor de verkiezingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden is, in tegenstelling tot het eerste, ordelijk verlopen. Beide kandidaten lieten elkaar deze keer uitspreken. Wel waren er geregeld persoonlijke aanvallen over en weer.

Luister terug | Iran stuurt Amerikaanse kiezers nep-e-mails

AFP / Jim Bourg

Om ervoor te zorgen dat er geen herhaling van het eerste tumultueuze debat zou plaatsvinden, schakelden de organisatoren tijdens het beantwoorden van vragen van de gespreksleider de microfoon van de niet-sprekende kandidaat uit. Aan het eind van het debat wist Trump zijn Democratische opponent Joe Biden te verleiden tot het afwijzen van aardolie as toekomstige energiebron. Het was volgens Trump het meest opmerkelijke statement in het hele debat, zeker voor kiezers in olierijke swing states als Texas en Pennsylvania.

| Dossier

Alles over de Amerikaanse verkiezingen

Biden benadrukte verder nogmaals dat de regering volgens hem nog steeds geen gestructureerd plan heeft om de coronapandemie aan te pakken. Trump herhaalde zijn eerdere bewering dat er tegen het einde van dit jaar een vaccin tegen het coronavirus is. Biden haalde bovendien hard uit naar het voormalige beleid van de Trump-regering om de kinderen van illegale migranten te scheiden van hun ouders. Biden noemde dat beleid 'misdadig'. Trump stelde dat het bewuste beleid juist dateerde uit de Obama-periode.

Luister terug | Amerika Podcast | Gebroken plaat

Trump beschuldigt Biden ervan dat die 3,5 miljoen dollar aan Russische giften zou hebben aangenomen. Hij zet vraagtekens bij diens staat van dienst in het verbeteren van de rassenverhoudingen in de Verenigde Staten. Trump ontkende dat hij de onrust in de VS sinds de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft aangewakkerd met zijn uitspraken over de Black Lives Matter-beweging, die hij eerder een haatsymbool noemde.

Football news:

Loko ' s wedstrijd in de Champions League wordt beoordeeld door een Sloveense die in de lente werd vastgehouden op een partij met drugs, wapens en prostituees
Inter is klaar om Eriksen te verkopen voor ongeveer 13,5 miljoen euro. De middenvelder werd aangeboden aan Arsenal
Door Training met Messi voelde ik me inferieur. Ronaldo is de beste, maar Leo is iets anders.Voormalig Fiorentina, Barcelona en AC Milan middenvelder Kevin-Prince Boateng vergeleken blue-garnet forward Lionel Messi met Juventus striker Cristiano Ronaldo. De Training met Messi liet me sprakeloos. Ik heb altijd gezegd dat Cristiano Ronaldo de beste ter wereld is, maar Messi is iets anders. Dit is niet normaal. Toen ik met hem trainde, voelde ik me voor het eerst in mijn carrière inferieur. Hij deed ongelooflijke dingen. Ik voelde me klaar om te zeggen, 'Ik ben klaar, ik ga met pensioen van football', ' zei Boateng. We bestuderen hoe spelers in de kleedkamer zitten. Messi in het midden, Lukaku wilde Drogba ' s plaats, en Roy Keane schreeuwde tegen de jonge Pique
Pirlo about 2:1 met Ferencvaros: ik had meer verwacht, maar het was een moeilijke wedstrijd tegen een gesloten tegenstander
Napoli heeft sinds juli geen salarissen meer betaald. De club is van plan om haar schulden in December af te betalen (RAI)
Schalke beëindigde het contract met Ibisevic en schorste Bentaleb en Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui en Zidane zijn de kandidaten voor de beste coach van het Jaar prijs