Netherlands

Twee EenVandaag-journalisten beroofd in Amsterdam-Zuidoost

Twee journalisten van het tv-programma EenVandaag werden met een pistool bedreigd. Overvallers namen een dure videocamera mee.

Een verslaggever en een cameraman van EenVandaag zijn vrijdag in Amsterdam-Zuidoost bedreigd en beroofd van hun camera. Dat meldt het tv-programma vrijdag. Het tweetal bleef ongedeerd.

Volgens hoofdredacteur René van Brakel gaat het goed met de twee journalisten, die net klaar waren met opnames in de Bijlmer. „Ineens kwam er een scooter op ze af en werden ze door een man met een pistool bedreigd.”

Lees meer over persveiligheid: Rennen voor je leven na een straatinterview

De twee mannen vluchtten na de overval op een scooter. Het gefilmde materiaal zijn de verslaggevers kwijt, net als de camera die volgens EenVandaag „vele duizenden euro’s” kostte. De politie in Amsterdam is op zoek naar getuigen van de overval op de Albert Camuslaan.

Van Brakel wil niet vooruitlopen op eventuele aanvullende veiligheidsmaatregelen. „Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk dat de vrije nieuwsgaring op deze manier zo abrupt wordt belemmerd. Het is in elk geval zeker niet zo dat we niet meer in de Bijlmer gaan filmen als we dat willen.”

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde