Zeker twee personen om het leven gekomen door een aanval met een mes in de buurt van een kerk in de Franse stad Nice, melden Franse media. Meerdere mensen raakten gewond. De burgemeester zegt dat het op een terroristische daad lijkt en dat er een verdachte is opgepakt.

Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zegt dat er een politieoperatie uitgevoerd gaat worden in de stad, naar aanleiding van de aanval. Bij de aanhouding van de verdachten zouden volgens plaatselijke media schoten gelost zijn.

De aanval gebeurde in of bij de Notre Dame kerk in Nice, zegt de burgemeester Christian Estrosi op Twitter.

De aanval komt enkele dagen na de moord op de Franse leraar Samuel Paty, die in Parijs werd onthoofd door een vermoedelijke extremistische islamist. Paty had een cartoon van de profeet Mohammed laten zien in een les over de vrijheid van meningsuiting. Of er een verband is met de moord op Paty is nog niet duidelijk, eveneens of dit nieuwste incident iets te maken heeft met extremistisch islamisme.

Duizenden Fransen gingen na de moord de straat op om hun steun te betuigen na het incident, dat deed denken aan de aanslag op tijdschrift Charlie Hebdo in 2015.