Simone Biles heeft spijt van haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. Ze had beter niet kunnen meedoen, zegt de 24-jarige Amerikaanse turnster in een interview in New York Magazine.

"Als je kijkt naar alles wat ik de afgelopen zeven jaar heb doorgemaakt, had ik nooit meer in het olympisch team moeten komen", aldus Biles. "Ik had al ruim voor Tokio moeten stoppen, toen het in de media twee jaar lang over Larry Nassar ging."

Biles onthulde begin 2018 dat ook zij is misbruikt door Nassar, de voormalige arts van het Amerikaanse turnteam die werd veroordeeld tot 175 jaar celstraf wegens het misbruiken van honderden turnsters.

"Het was te veel. Maar ik was niet van plan om me door hem iets te laten afpakken waarvoor ik sinds mijn zesde heb gewerkt. Ik wilde hem mij dat plezier niet laten afnemen. Dus ik zette door zolang mijn geest en lichaam dat toestonden."

Biles bezint zich op haar toekomst

Biles wilde in Tokio voor zes gouden medailles gaan, maar vanwege mentale problemen sloeg ze de meeste wedstrijden over. Ze pakte nog wel zilver in de teamwedstrijd en individueel brons op het onderdeel balk. Op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 had ze nog vier keer goud gewonnen.

De 24-jarige Biles kwam na de Spelen niet meer in actie. Ze is zich nog aan het bezinnen op haar toekomst als topsporter.