Netherlands

Tuinmetamorfose: voortuin vol groene gezelligheid en natuurlijk fietsenrek

Tuinmetamorfose

21 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Natascha, Marcel en Lisa uit Pijnacker zijn uitgekeken op hun saaie, bestrate voortuin. Alleen aan inspiratie ontbreekt het het drietal. Ze hebben de hulp van tuinman Tom ingeschakeld om er een gezellige plek met lekker veel groen van te maken. Uitdaging geaccepteerd!

De tijd dat de voortuin volledig vol bestraat is, wil het gezin graag achter zich laten. "Het mag nu gewoon gezellig worden. En dat als je aan komt rijden je gelijk een leuke voortuin ziet", aldus Natascha. 

Natuurlijke afscheiding creëren

Tom heeft aan de straatkant een sleuf gegraven, waarin hij kastanje houten palen plaatst. Hierbij heeft hij voor natuurlijk materiaal gekozen, omdat het gezin hier van houdt. Bovendien kunnen ze hier jaren plezier van hebben.

Naast de kastanje houten afscheidingspalen kun je van hetzelfde duurzame hout ook matchende borders maken.

Tip: Voordat je gaat graven, is het belangrijk om te checken wat voor leidingen en kabels in de grond liggen. Vraag daarom altijd een klic-melding aan. Dit kan bij het kadaster. Zij geven je een overzicht van wat er in je tuin loopt.

Grond egaliseren

Marcel ergert zich voornamelijk aan de enorme verzakking in de voortuin. De hele buurt heeft hier last van. Tom z'n rechterhand Tim - precies T&T - egaliseert de grond, zodat die ergernis is verholpen.

Groene touch voor gezelligheid

Voor een mooi silhouet in de voortuin plant Tom een pijpestrootje (siergras). Snoeien kun je het best pas in maart doen, zodat je de hele winter plezier hebt van de prachtige in de wind wuivende takken.

Om wat meer kleur in de tuin te krijgen, plant Tom de groenblijvende Skimmia Japonica (bloeier van september t/m maart). Als laatst is z'n oog gevallen voor de bergthee. Deze bloeit In juni en juli, daarna blijven de kleurrijke bessen aan het struikje zitten.

DIY fietsenstalling maken

Voor het gezin is het belangrijk dat de (motor)fiets een plek in de voortuin heeft. Daar heeft Tom iets origineels op bedacht. Geen standaard fietsenrek, maar een doe-het-zelf stalling van een boomstam. Wat je doet, is met de kettingzaag gleuven zagen in het hout.

Let op: werk je met zo'n kettingzaag, gebruik dan wel beschermende kleding. 

Het resultaat mag er zijn!

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na

Nog eens op je gemak kijken hoe Tom het fietsenrek of de houten afscheiding heeft gemaakt? Kijk het fragment terug via Videoland (aflevering 62).

Football news:

Kovac op Golovins 2 assists: ik ben erg blij met zijn optreden
Benteke zou kunnen verhuizen van Crystal Palace naar West Brom
En-Nesiri is de eerste Sevilla speler in 81 jaar om een hattrick te scoren in 2 opeenvolgende La Liga home games
Real Madrid coach Bettoni about 4-1 met Alaves: een welverdiende overwinning. Zidane is erg blij met het spel
Benzema is ongeveer 4:1 met alavesa: een goed spel is belangrijk voor het vertrouwen. Na een zware week, Real Madrid zijn op het juiste spoor
Cheltenham scoorde tegen Man City na een doorbraak in de beste traditie van Rory Delap. Gooi de bal naar 30 meter hielp handdoek
= = Interlandcarrière = = Benzema maakte zijn debuut voor Real Madrid in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Alaves. De 33-jarige heeft 15 doelpunten in een seizoen voor de club in alle competities-10 in de league, 4 in de Champions League en één in de Spaanse Super Cup. De Fransman heeft in 10 van zijn 12 seizoenen minstens 15 goals met de Creamers gescoord. In het seizoen 2009/10 scoorde hij 9 doelpunten, in het seizoen 2017/18-12. De statistieken van Benzema zijn hier te vinden