Netherlands

Trump zet licht op groen voor machtsoverdracht aan Biden, rechtszaken gaan door

De machtsoverdracht aan de verkozen president Joe Biden kan officieel beginnen. Dat schrijft het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration in een brief.

Ook president Trump heeft officieel groen licht gegeven, meldt hij op Twitter. Hij heeft zijn team opgedragen mee te werken aan de machtsoverdracht naar Joe Biden. Ondertussen belooft hij te blijven vechten voor zijn verkiezingsoverwinning. De rechtszaken gaan door.

Met de toezegging van Trump en de GSA krijgt Biden toegang tot overheidsinstanties. Zo kan hij beginnen met de invulling van zo'n 4000 vacatures en met het coördineren van de plannen die vanaf 20 januari, de dag van de machtsoverdracht, ingaan. Ook komt nu het benodigde overheidsgeld voor de transitie vrij, ondanks dat zowel Trump als de GSA nergens bevestigen dat Biden de presidentsverkiezingen gewonnen heeft.

Niet ondermijnen

Dat laatste is opmerkelijk, zegt correspondent Marieke de Vries. "Nu wordt de overdracht ingezet zonder dat erkend wordt dat Biden gewonnen heeft. Trump doet dat, omdat hij lopende rechtszaken niet wil ondermijnen. Daarnaast wil hij aan zijn achterban laten zien dat hij voor ze blijft vechten."

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november werden door Biden gewonnen, maar Trump weigerde tot nu toe mee te werken aan de machtsoverdracht. In de nasleep wierp hij afgelopen weken meerdere keren op dat er bij de verkiezingen gefraudeerd is, maar concreet bewijs leverde hij niet. Autoriteiten noemen deze verkiezingen juist de veiligste verkiezingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Bijna een halve eeuw is Joe Biden al politiek actief in de Verenigde Staten. Eerst als senator sinds de jaren '70 en later als vicepresident onder president Obama:

Desondanks is er officieel nog altijd geen verkiezingsoverwinnaar. Ook het hoofd van de GSA benoemt dat nu in de aan Biden gerichte brief niet. De door Trump aangestelde Emily Murphy schrijft dat ze "vanwege recente ontwikkelingen rondom rechtszaken en de certificering van de verkiezingsuitslagen u vandaag deze brief stuur om deze middelen en diensten aan u beschikbaar te stellen".

"Impliciet zegt ze daarmee dat de rechtszaken die Trump aangespannen heeft op niets uitlopen", zegt De Vries. "Ondertussen wordt Biden in steeds meer staten door gemengde commissies met kiesmannen en -vrouwen uit beide partijen aangewezen als verkiezingswinnaar. Daarom kan ze nu niet anders dan groen licht geven voor de transitie."

In een reactie zegt Yohannes Abraham, in het Biden-kamp verantwoordelijk voor de transitie, dat er een "noodzakelijke stap is gezet om de uitdagingen waar ons land mee geconfronteerd wordt aan te pakken". Onder die uitdagingen vallen volgens hem onder andere de coronapandemie en "het op de rails krijgen van de economie".

Football news:

Klopp reageert op Clattenburg over refereeen:ik speel geen spelletjes. Om verschillende redenen ben ik niet Ferguson
Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen