Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trump Organization krijgt 1,6 miljoen boete voor belastingfraude

epa

Het bedrijf van Donald Trump, The Trump Organization, heeft een boete van 1,6 miljoen dollar gekregen voor belastingontduiking door topmanagers van het bedrijf. Ze ontdoken persoonlijke inkomstenbelasting door luxe appartementen in Manhattan en sportwagens op te voeren als kosten voor het bedrijf.

De boete volgt op de veroordeling van de Trump Organization voor 17 belastingmisdrijven, en is een schijntje vergeleken met de miljardenomzet van het bedrijf van de Amerikaanse ex-president. De 1,6 miljoen dollar is de hoogst mogelijke boete die de rechter kon opleggen in deze zaak.

'Heksenjacht'

Naast de Trump Organization werd alleen de voormalige financiële topman Allan Weisselberg persoonlijk aangeklaagd. Hij werd dinsdag veroordeeld tot 5 maanden cel. Zijn straf viel laag uit omdat hij had meegewerkt met Justitie en een belangrijke getuige was.

Omdat The Trump Organization een bedrijf is kon Trump niet persoonlijk terechtstaan. De voormalige president ontkende enige betrokkenheid en zei niet te hebben geweten van fraude door zijn topmannen. Trump noemt de rechtszaak een politiek geïnspireerde heksenjacht en was ook niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter. De advocaten van The Trump Organization zeggen in hoger beroep te gaan.