Netherlands

Trump: Maatregelen VS blijven van kracht tot eind april

Gesloten met Pasen

6 minuten geleden Aangepast: 49 seconden geleden

President Donald Trump tijdens de persconferentie. Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Donald Trump heeft de maatregelen tegen het coronavirus verlengd tot eind april. Eerder meldde de president nog dat Amerika vóór Pasen weer gewoon 'open' zou zijn, maar dat gaat nu toch niet door. "Social distancing. Dat is hoe we deze crisis overwinnen."

Dat meldde de Amerikaanse president gisteravond tijdens een persconferentie. De maatregelen tegen het coronavirus in de Verenigde Staten bleven in eerste instantie voor vijftien dagen van kracht en zouden morgen opnieuw beoordeeld worden.

Piek over twee weken

Omdat het virus zich snel verspreid, zijn de aangekondigde maatregelen nu verlengd tot 30 april. Trump verwacht dat het aantal doden als gevolg van Covid-19 over twee weken het hoogtepunt bereikt.

"Niets is erger dan de winst verklaren, vóórdat we daadwerkelijk gewonnen hebben", zei Trump. "Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Hoe beter we ons gedragen, hoe sneller deze nachtmerrie voorbij is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Piek virus moet nog komen, maar Trump wil VS alweer opengooien

Door corona gestrand in Australië: 'Ik ga uit van zes maanden'

Isabelle en Britt uit Eindhoven zijn gestrand in Australië. Ze wilden hun wereldreis onderbreken en terugkomen, maar waren te laat. Ze komen niet meer weg en hopen nu op hulp van de Nederlandse overheid.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

New York maakt zich op voor besmettingspiek: mogelijk quarantaine

'Waar gaan die maskers heen?'

Tijdens zijn persconferentie trekt Trump ook het medische personeel in New York in twijfel, omdat er in die stad veel meer mondkapjes nodig zijn dan gebruikelijk. Volgens de president vragen ziekenhuizen die normaal 10.000 mondkapjes nodig hebben, nu om 300.000 mondkapjes. "Waar gaan die maskers heen? Verdwijnen ze via de achterdeur?"

Correspondent Erik Mouthaan: "Dit zijn de artsen en verplegers die tien tot vijftien stergevallen per dag behandelen en omkomen in het werk."

Football news:

Echt geïntensiveerd in de onderhandelingen over Kamwenge. De club wil in de zomer voor Rennes tekenen
Jan-OGE Fjortoft: Liverpool stopte met de competitie om Werner om financiële redenen
Barcelona zal een video bevatten met fans die het volkslied van de club voor de wedstrijd tegen Leganes zingen
Zinchenko over Guardiola: voetbalgenie moet er zo uitzien
Tottenham is de gastheer van Manchester United op 19 juni, terwijl Liverpool Everton speelt op 21 juni. APL zenders hebben een akkoord bereikt over de data en tijden van de wedstrijden van het Engels kampioenschap
Bruno Fernandes: ik huilde toen ze me vertelden dat er een kans was om naar Manchester United te gaan
Lovren op Liverpool spelers op de knie: wat er in de VS is gebeurd is onaanvaardbaar. We zijn allemaal gelijk, en ik wilde deze gedachte delen