Netherlands

Trump: 'Ik verlaat Witte Huis als kiescollege Biden tot winnaar uitroept'

President Trump heeft tegen journalisten gezegd dat hij het Witte Huis zal verlaten als het kiescollege Joe Biden officieel uitroept tot verkiezingswinnaar.

"Natuurlijk zal ik dat doen, en dat weet u", antwoordde hij na meerdere vragen of hij het gebouw zou verlaten. "Maar ik denk dat er veel dingen gaan gebeuren tussen nu en 20 januari". Op die dag betrekt Biden het Witte Huis.

Trump was tijdens het persgesprek ook fel richting een van de journalisten. "Zo praat je niet tegen de president van de Verenigde Staten. Jij stelt niets voor", zei hij:

Trump geeft niet toe als Biden tot winnaar wordt uitgeroepen, maar verlaat Witte Huis wel

Trump herhaalde zijn onbewezen beschuldiging dat er "massale fraude" is gepleegd bij de verkiezingen. Daarom lijkt het hem "erg moeilijk" om zich gewonnen te geven. Allerlei rechtszaken die Trump heeft aangespannen om de uitslagen aan te vechten, zijn op niets uitgelopen.

Het was de eerste keer sinds de verkiezingen dat Trump persvragen beantwoordde.

Machtsoverdracht

Eerder deze week gaven president Trump en de overheidsdienst General Services Administration groen licht voor de machtsoverdracht aan Joe Biden. Met die toezegging krijgt de winnaar van de verkiezingen toegang tot overheidsinstanties en komt er overheidsgeld voor hem beschikbaar.

Of Trump bij Bidens inauguratie zal zijn, wilde hij niet zeggen. "Ik weet het antwoord, maar ik wil het nog niet zeggen."

Het kiescollege komt op 14 december bij elkaar. Biden won 306 kiesmannen, Trump 232. Hij kreeg ruim 6 miljoen stemmen meer dan de vertrekkende president.

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013