Netherlands

Trump: heffingen China pas schrappen bij definitief handelsverdrag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Verenigde Staten blijven de importheffingen op Chinese producten voorlopig handhaven. De heffingen blijven in ieder geval in stand tot er een definitieve handelsdeal wordt gesloten tussen de twee landen.

Vorige week werd de fase 1-handelsdeal getekend en brak een nieuwe fase in de handelsdeal aan. Het ondertekenen van de deal wordt beschouwd als adempauze in de handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld. De importtarieven zijn voor een deel van de goederen verlaagd. 

Goede relatie

De twee landen werken door aan een definitief handelsverdrag, de zogeheten fase 2-deal. Op het World Economic Forum in Davos zei president Donald Trump dat de importheffingen pas geschrapt kunnen worden als die deal ondertekend is.

Hij zei ook dat de onderhandelingen binnenkort van start gaan en dat de relatie tussen de twee landen 'nog nooit zo goed' is geweest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe fase handelsoorlog: Trump tekent 'grootste deal ooit' met China

Een handelsovereenkomst zal waarschijnlijk pas gesloten worden na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, zei Trump.

Iets dat hij al eerder zei, hoewel de Amerikaanse handelsgezant Robert Lightizer benadrukte dat het niet per se de bedoeling van de regering is om een handelsverdrag over de verkiezingen heen te tillen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ASML is 'speelbal' in handelsoorlog VS-China: dit is er aan de hand

Heffingen op 370 miljard dollar aan goederen

Tot dusver werden er importheffingen ingesteld op 370 miljard dollar (333 miljard euro) aan Chinese goederen. China betaalde steeds met gelijke munt terug. Toen vorige week de fase 1-deal ondertekend werd, ging er een streep door de eerder aangekondigde extra heffingen. De dreiging van nieuwe importheffingen blijft wel overeind. 

China heeft toegezegd miljarden dollars aan extra landbouwproducten af te nemen, en hun economie meer open te stellen voor buitenlandse partijen. 

Football news:

Boateng zei dat hij z 'n haar paars had geverfd omdat hij ruzie had verloren met een vriend ... Bayern verdediger Jerome Boateng legde uit waarom hij z' n haar paars had geverfd. Hij had ruzie met een vriend voordat Bayern vertrok naar Portugal om de Champions League te voltooien. München won het toernooi. Het was een weddenschap. Een vriend zei dat hij er zeker van was dat we zouden winnen en erop wedden. Als we winnen, verf ik m ' n haar paars. Zo niet, dan wel. Ik was zo verrast en akkoord. [Met paars haar] Je kunt leven als je schildert voor zo ' n goede reden, zei de speler
= = Clubcarrière = = Aryas maakte zijn debuut voor FC Barcelona in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. De 28-jarige Colombiaan zal het seizoen 2020/21 doorbrengen in Leverkusen, waarna de Duitse club de kans krijgt om de speler uit te kopen
Van de Beek op trofeeën: Manchester United zal voor alles vechten
Koeman voelt het wantrouwen vanwege de situatie in Barcelona (Marca)
Manchester United kan tegen het einde van het jaar meer dan 100 miljoen pond verliezen als gevolg van het coronavirus. Manchester United lijdt verliezen als gevolg van de gevolgen van de coronavirus pandemie. Zoals door ESPN is gemeld, worden de verliezen van Manchester United in de afgelopen zes maanden geraamd op meer dan 75 miljoen pond en zal dit bedrag waarschijnlijk aan het einde van het jaar meer dan 100 miljoen pond bedragen. De club verliest 4-5 miljoen pond elke keer als hij een wedstrijd speelt in old Trafford zonder publiek. Ook Manchester United moet nog minstens 20 miljoen pond teruggeven aan bedrijven die wedstrijden uit de Premier League hebben, als gevolg van kalenderovertredingen als gevolg van de pandemie. De mancunians verloren meer dan 10 miljoen pond, niet in staat om te gaan op een zomer voor het seizoen door het coronavirus
Candreva sloot een 3+1 contract met Sampdoria. Salaris-1,7 miljoen euro exclusief bonussen
Zlatan Ibrahimovic: het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee. AC Milan striker Zlatan Ibrahimovic zegt dat hij positief getest heeft op coronavirus. Gisteren testte ik negatief op het coronavirus en vandaag testte ik positief. Er waren geen symptomen. Het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee schreef Zlatan in Twitter account. Golden ball werd geannuleerd, maar we hebben onze eigen gemaakt - het is cooler. Stem op de beste speler van 2020 en win 100.000 roebel