logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Trump: heffingen China pas schrappen bij definitief handelsverdrag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Verenigde Staten blijven de importheffingen op Chinese producten voorlopig handhaven. De heffingen blijven in ieder geval in stand tot er een definitieve handelsdeal wordt gesloten tussen de twee landen.

Vorige week werd de fase 1-handelsdeal getekend en brak een nieuwe fase in de handelsdeal aan. Het ondertekenen van de deal wordt beschouwd als adempauze in de handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld. De importtarieven zijn voor een deel van de goederen verlaagd. 

Goede relatie

De twee landen werken door aan een definitief handelsverdrag, de zogeheten fase 2-deal. Op het World Economic Forum in Davos zei president Donald Trump dat de importheffingen pas geschrapt kunnen worden als die deal ondertekend is.

Hij zei ook dat de onderhandelingen binnenkort van start gaan en dat de relatie tussen de twee landen 'nog nooit zo goed' is geweest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe fase handelsoorlog: Trump tekent 'grootste deal ooit' met China

Een handelsovereenkomst zal waarschijnlijk pas gesloten worden na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, zei Trump.

Iets dat hij al eerder zei, hoewel de Amerikaanse handelsgezant Robert Lightizer benadrukte dat het niet per se de bedoeling van de regering is om een handelsverdrag over de verkiezingen heen te tillen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ASML is 'speelbal' in handelsoorlog VS-China: dit is er aan de hand

Heffingen op 370 miljard dollar aan goederen

Tot dusver werden er importheffingen ingesteld op 370 miljard dollar (333 miljard euro) aan Chinese goederen. China betaalde steeds met gelijke munt terug. Toen vorige week de fase 1-deal ondertekend werd, ging er een streep door de eerder aangekondigde extra heffingen. De dreiging van nieuwe importheffingen blijft wel overeind. 

China heeft toegezegd miljarden dollars aan extra landbouwproducten af te nemen, en hun economie meer open te stellen voor buitenlandse partijen. 

Themes
ICO