Netherlands

Trump draagt conservatieve Amy Coney Barret voor: streng katholiek en tegen abortus en homohuwelijk

President Trump heeft gisteren bekend gemaakt dat hij Amy Coney Barret voordraagt als vervanger van de overleden rechter Ginsburg. Mocht de Senaat, die in handen is van de Republikeinen, akkoord gaan met de voordracht dan heeft Trump gigantisch veel werk verzet voor de conservatieve beweging in Amerika. Met Barret als rechter in het Hooggerechtshof zouden de conservatieven zes van de negen rechtersprekende functies in bezit krijgen. De Senaat wil het liefst voor de herverkiezingen een nieuwe rechter installeren. Op twaalf oktober zullen dan ook de eerste hoorzittingen plaatsvinden met Barret. Voor Republikeinen, en Democraten ook, breekt een belangrijke tijd aan: zij kunnen de rechterlijke macht weer omtoveren tot een conservatief bolwerk.

Wat in de toekomst kan betekenen dat veel progressieve wetgeving, waaronder Obamacare, compleet ontmanteld kunnen worden.

Als streng gelovige katholiek – met de daarbij horende stokpaardjes zoals anti-abortus en anti-homohuwelijk – verstevigt Trump zijn populariteit bij streng gelovige Amerikanen. Wat een voordeel is voor zijn herverkiezing.

Komende weken zal er een felle strijd uitbreken in Amerika, niet alleen over de herverkiezingen maar ook over de vrijgekomen functie voor het Hooggerechtshof. De Democraten zullen zich niet zo makkelijk gewonnen geven.

Komende weken zal het hard tegen hard zijn, bij beide partijen zijn de campagneteams al overuren aan het maken. 2020 gaat een bijzonder en bizarre politieke strijd opleveren.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi