Netherlands

'Trump betaalde in 2016 slechts 750 dollar inkomstenbelasting'

New York Times

14 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

De Amerikaanse president Donald Trump. Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De Amerikaanse president Donald Trump betaalde in tien van de afgelopen vijftien jaar geen dollar inkomstenbelasting. In 2016, het jaar dat hij als president werd gekozen, betaalde hij slechts 750 dollar (ruim 640 euro) inkomstenbelasting.

Ook een jaar later, in 2017, betaalde Trump slechts 750 dollar inkomstenbelasting. Dat schrijft The New York Times. De krant zegt inzicht te hebben in Trumps belastingaangiftes van de afgelopen twintig jaar.

Er is de afgelopen jaren veel aandacht geweest voor de belastingaangiften van Donald Trump. Hoewel hij tijdens de verkiezingscampagne in 2016 zei zijn aangiften openbaar te maken, heeft Trump dat nog altijd niet gedaan.

Enorme verliezen

Dat leidde tot meerdere rechtszaken en het hooggerechtshof besloot uiteindelijk dat Amerikaanse aanklagers de financiële gegevens van de president in mochten zien. Voor het Huis van Afgevaardigden bleven de belastingaangiften echter geheim. 

De New York Times zegt de financiële gegevens nu toch te hebben ingezien. Volgens de krant betaalde Trump zo weinig inkomstenbelasting omdat hij zei enorm veel geld te verliezen. Die enorme kosten zouden ervoor gezorgd hebben dat hij jarenlang geen dollar inkomstenbelasting betaalde. Eerder schreef de krant al eens dat Trump tussen 1985 en 1994 ook een miljardenverlies doorgaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Trump verloor meer dan miljard in tien jaar'

Succesvol zakenman

Trumps bewering dat hij als succesvol zakenman veel bijdraagt aan de Amerikaanse economie komt met deze onthullingen in gevaar. "De belastingaangiften die Trump geheim probeert te houden vertellen een fundamenteel ander verhaal dan de informatie die de president aan het Amerikaanse volk geeft", schrijft de krant.

Uit de documenten die de krant heeft ingezien, zou ook blijken dat waardevolle bezittingen van de president niet juist belast worden. De krant maakt de documenten niet openbaar omdat dat de bron in gevaar kan brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoek naar Trump uitgebreid: mogelijk ook bank- en verzekeringsfraude

'Nepnieuws'

In een persconferentie heeft Trump de beweringen van de New York Times afgedaan als nepnieuws. "Ik betaal juist heel veel belasting", vertelde hij journalisten in het Witte Huis. "The New York Times wil graag een verhaal en doen alles wat ze kunnen om aan dat verhaal te komen. Maar dit is nepnieuws", verklaarde de president.

De komende weken zal The New York Times met meer verhalen over de belastingaangiftes van Trump komen. Hij krijgt mogelijk naheffingen van 'honderden miljoenen dollars' als blijkt dat eerdere belastingteruggaves onterecht waren.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Football news:

Klopp op de overwinning van Ajax: het was geen stralende voetbal, maar we scoorden drie punten
In de 20ste wedstrijd scoorde Bayern 4 keer. Hij heeft het team voor minder dan een jaar geleid.Kingsley Coman scoorde een dubbel, en Leon Goretzka en Corentin Tolisso elk scoorde een doelpunt. Dit is de 20ste wedstrijd van de club van München onder leiding van Hansi flick, waarin Bayern 4 of meer goals scoorde. In de finale van de Champions League-2019/20 en in de wedstrijd met Schalke (8:0) in de eerste ronde van de Bundesliga-2020/21 scoorde München in twee wedstrijden:in de wedstrijd met Barcelona (8:2). In november 2019 werd Flick hoofdcoach van Bayern München. Op 15 November werd hij coach en in April tekende hij een contract tot 2023
Bayern breidde hun record streak uit tot 12 opeenvolgende overwinningen in de Champions League. In de laatste Champions League draw won Bayern de trofee met 11 opeenvolgende overwinningen
De Serie A clubs wonnen 3 van de 4 wedstrijden in de openingsronde van de Champions League. Slechts vier clubs uit de Serie A speelden in de openingsronde van de Champions League. Dinsdag nam Juventus het op tegen Dynamo Kyiv. Lazio versloeg Borussia Dortmund met 3-1 thuis. Ciro Immobile en Jean - Daniel Akpa-Akpro scoorde voor de Romeinen, en de Duitse doelman Marvin Hitz scoorde een eigen doelpunt. Op woensdag maakte Inter een laatste redding in hun stadion tegen Borussia Dortmund
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd