Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trump aangeklaagd in zaak rond Stormy Daniels

Auteur : ANP

Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

Volgens een van zijn advocaten zal Trump zichzelf dinsdag aangeven voor voorgeleiding in een rechtbank in Manhattan.

Republikein en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy haalde uit naar aanklager Alvin Bragg, een Democraat die het strafrechtelijk onderzoek naar Trump leidt. Elise Stefanik, Republikein en lid van het Huis van Afgevaardigden, hekelde de aanklacht als 'ongekende verkiezingsinmenging' en een 'politieke heksenjacht'.

Ook twee andere onderzoeken

Tegen Trump lopen ook twee strafrechtelijke onderzoeken door een speciale raadsman die is aangesteld door de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland en één door een lokale aanklager in de Amerikaanse staat Georgia.

Elise Stefanik, Republikein en lid van het Huis van Afgevaardigden, hekelde de aanklacht als 'ongekende verkiezingsinmenging' en een 'politieke heksenjacht'.
Elise Stefanik, Republikein en lid van het Huis van Afgevaardigden, hekelde de aanklacht als 'ongekende verkiezingsinmenging' en een 'politieke heksenjacht'. (ANP / AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen