Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trudeau en Canada's parlement geven staande ovatie aan Waffen SS-veteraan

Is toch bekend, dat het deugvolk met de nazi's een grote hobby deelt, namelijk het oergezellige Jodenhaten.

Regenten heulen met iedereen wanneer het hun belieft.. het zijn windvanen

Dat windvanen moet je echt letterlijk zien. Kijk maar naar de VVD beroepswindvanen. De uitvinders zijn het. Zo Dilan Yesilgoz vindt het ook prima dat SS-ers een plaats verdienen in NEderland. Ze wil arme Abdul.. syrische isis ss-er ook weer binnenhalen. En zo zie je dat de VVD-windvaan overal op inhaakt

Kom dit nieuws alleen tegen op dubieuze en rechtse wappie websites. Volgens mij ontwikkelt dit verhaal zich nog. De vraag is of dit verhaal klopt of niet. Kan me niet voorstellen dat Trudeau of Zelenski wetende dat deze veteraan een ex-SS'er is, hem een staande ovatie geven. Dus er zal iets verkeerd zijn gegaan.

Mij lijkt dit een complete fuckup, maar Joost ziet er een groot complot in. En hij hoopt uiteraard op een Pools Oekraïens schisma.
twitter.com/JoostNiemoller/status/170...

Beetje kort door de bocht, dit verhaal van je, vind je ook niet?

Achteraf bezien bleken die Duitsers en met name de SS reuze mee te vallen. Die 20miljoen Russen die stierven in WO2 voor onze vrijheid waren de ware schoften.

Ik zie ook mogelijkheden op filmgebied: "Beul van Oranje" "Het loeder met het rode haar" "Bankier van de terreur" "Conflictwinter".. Dat gaan een paar mooie remakes worden

Voor de Oekraine was de komst van (nazi) Duitsland een bevrijding, dus vind het ook niet raar dat zij anders kijken naar het nazisme dan wij.

Net als medewerkers van IS waren SS-ers vnl bezig met broodbakken en met de post van deur tot deur gaan.Daarom is een staande ovatie nog te vergoelijken.

Beetje pijnlijk, temeer voor de vele dappere Canadese veteranen als ze nog leven.

Haha.. Ik vind het eigenlijk wel grappig dat ze een staande ovatie aan die misdadiger geven.. het toont de stupiditeit..

Altijd mooi te zien hoe rechts Trudeau haat. Heel gemakkelijk om te weten wie deugt: als ze door rechts gehaat worden doen ze waarschijnlijk iets goed.
(Overigens polariseer ik daarmee bijna net zo als rechts. En het is een beetje simpel: (gematigd) links is goed, (extremistisch) rechts is fout. Maar wat tussen de haakjes staat moet natuurlijk verwisseld worden met wat niet tussen haakjes staat. Dan klopt het wel.

Hou toch eens op met dat gebruik van "rechts" alsof je het over een nauw omschreven groep mensen hebt. Die groep bestaat alleen in jouw fantasie. Politiek is oneindig veel gecompliceerder en gevarieerder dan in jouw twee hokjes, links en rechts, gevat kan worden. Ben ik rechts? Ja. Ben ik links? Ja. Ben ik rechts? Nee. Ben ik links? Ook niet. "Rechts zegt, rechts vindt, rechts doet..." het is pubertaal.

Ik begrijp dat in jou belevingswereld je graag men indeelt in rechts/links - echter de realiteit is dat verschillende mensen boos zijn op Trudeau om uiteenlopende redenen. Is waarschijnlijk wat lastig voor je, snap ik ook wel.

:
Moet je zien hoe hier over links gedacht wordt: dan pas weet je dat de mensen hier merendeels rechts zijn. Maar daar is toch niets mee mis? Als je hier vraagt wat men stemt, dan doen de meesten dat op partijen die, door experts, de mensen die stemwijzers maken, rechts van de VVD gepositioneerd worden.
Wat is de meest linkse partij? Dieren of SP. GLvdA is dus gematigd links. Aangezien ik dat 22/11 ws stem ben ik dus gematigd links. Terwijl iedereen die de VVD te links vindt dus extreem rechts is. Waarbij FvD het meest extreem is. En de PVV economisch links is. En JA21 weer wat gematigder is dan BVNL.
En zijn BBB en Omtzigt nu meer verwant aan het CDA, dus centrum, of horen ze eigenlijk ook bij de mensen die Rutte te links vonden?
Ik denk altijd dat goede rechtse mensen behoudend zijn. Dat ze afremmen als anderen te snel de bocht ingaan. En dat is een heel belangrijke functie, bijvoorbeeld op een bobslee, maar ook in de politiek. Niet iets om je voor te schamen.

Ik weet dat Stalin slecht was, maar nazi's worden toch, om goede redenen, blut und boden etc, aan de rechterkant van het spectrum geplaatst.

Sorry, maar hoe je het ook wendt of keert, links vs rechts is DE politieke indeling.

:
Je hebt gelijk: gematigd is goed, extreem is fout. Maar Trudeau is gematigd en dus goed. Terwijl iedereen die Trump toejuichte, dus de meesten op GS, fout zijn. Sorry, daar valt niets aan te doen. Zo zien normale, politiek in het midden zitfende mensen dat. Vraag maar eens aan een CDA'er. Niet dat rechts altijd fout is: de communisten zaten fout, terwijl veel bedachtzame rechtse mensen, NRC lezers, het goed hadden.

Mijn vrouw stelde me vandaag wat dat betreft gerust. En ik vertrouw haar. Hoewel hoogmoed voor de val komt, dus daarom is het inderdaad goed dat je me blijft waarschuwen.

: prima om voor een SSer te juichen kennelijk. Juist als Linkse. U kent ze wel, die types die bij iedere zin van Terry de jaren 30 zien herleven en meteen ‘Bruin’ roepen. Dat is allemaal heel ernstig. Een lid van de Waffen SS is gelukkig vergeleken daarmee en met Terry of zo’n walgelijke partij rechts vd VVD nauwelijks een probleem en zeker niet als die uit UA komt.

Cugel zie hier de spagaat van Cugel.
Enig historische besef is dus ook bij cugel niet aanwezig

Cugel,
Even over dat stukje wat je in het Stamcafé waar je niet op hoefde te reageren vanwege de sluitingstijd.
Gelezen en geschreven door waarschijnlijk een extreemlinks persoon. Het onsmakelijke Gifje illustreert het zieke brein van die persoon.
En hierover ga ik niet in discussie met je.

:
Zoals gezegd: ik had ook nog niet alle 100 reacties gelezen. De schrijver omschreef zichzelf als 100% Europeaan. Als ik me niet vergis met een ander stuk. Maar een gifje herinner ik mij niet. Dus misschien praten we over iets anders. Morgen moet ik vroeg op en bedden opmaken etc voor de zus van mijn vrouw komt. Anders zou ik het dit maal nog eens in het stamcafé plaatsen en wel de discussie aangaan.

Mijn vader was 19 toen WO2 Nederland bereikte. Ik ben 7 jaar na de oorlog geboren. Ik denk dat ik wel enig historisch besef heb. Meer dan velen die jonger zijn dan ik. Dan jij dus waarschijnlijk.

Het is waar dat ze in Oekraïne de neiging hadden de Nazi's als beter te zien dan de Russen na de Holodomor. Er zijn nu voldoende redenen om Poetin als de rechtmatige opvolger van Hitler te zien. En daarmee worden Poetin apologeten als Baudet (die ik overigens niet onsympathiek vind) wat meer naar de Nazi kant geschoven, terwijl Oekraïense soldaten weg kunnen komen met hun misplaatste Nazi verering.

De Canadezen zullen inderdaad Trudeau moe zijn ondertussen.

Ik heb Canada onlangs bezocht en de gemiddelde Canadese (ik heb helaas niet gesproken met de natives, daar zijn op dit moment ook spanningen mee) waren wel wat klaar met Trudeau om uiteenlopende redenen.
Ik heb daarnaast ook protesten en veel anti-Trudeau stickers gezien. We gaan t zien de volgende verkiezingen.
Het filmpje waarin Trudeau tegen een moslim zei dat de moslims standpunten door extreem rechts waren beïnvloed waren wel enorm slecht. Stond laatst op geenstijl.

:

www.quora.com/What-are-some-reasons-w...
over Brexit.

Sorry, het eerste deel van mijn antwoord had ik in mijn vorige tegel gegeven.
Dit: "Het filmpje waarin Trudeau tegen een moslim zei dat de moslims standpunten door extreem rechts waren beïnvloed waren wel enorm slecht. Stond laatst op geenstijl." had ik gemist. Sorry.

:
Even gekeken en ja, nu weet ik wat je met dat gifje bedoelt. Ja, je hebt gelijk. Dat is kwetsend en misschien is het dus inderdaad goed dat ik het ergens dumpte waar niemand het meer zag. Toch was de vraagstelling goed:
Waarom wordt rechts overal in Europa populairder? Maar het is mijn bedtijd: morgen is het heel druk. Misschien kom ik er nog eens op terug.
Ah, zie net dat je tegelijk met mij post. (Hieronder) Prettige nacht dan maar ;)

Inderdaad (een beetje) simpel. En polariseren doe je in werkelijk iedere tegel.
Het is obsessief en het deugt niet.

▼ 13 antwoorden verborgen

Toen de WO II begon was het minder dan 10 geleden dat ca. 5 miljoen Oekraïeners vermoord waren door de Russen (volgens een verklaring van de VN in 2003 zelfs 7 tot 10 miljoen). Doelbewust uitgehongerd door Stalin. Een grotere genocide dan deze van de nazi's op de joden.
Zou je het dan gek vinden dat die mensen liever niet de kant van de Russen kiezen? Hoe zou je zelf zijn als je de enige overlevende bent van een uitgehongerde familie?

De navo en EU willen ook exact uitbreiden conform het verdrag van Bresk-Litovsk. Jammer dat iedereen luidkeels roept over deze oorlog maar niemand de geschiedenis kent. Zo komen beide partijen weg met leugens en verdraaiingen.

De navo en EU willen ook exact uitbreiden conform het verdrag van Bresk-Litovsk. Jammer dat iedereen luidkeels roept over deze oorlog maar niemand de geschiedenis kent. Zo komen beide partijen weg met leugens en verdraaiingen.

Spitsvondig, maar dat verdrag is al na twee jaar nietig verklaard in het verdrag van Versailles.
En in dat verdrag was de Krim Russisch

: ja, dat klopt. Het enige is dat de lijn die er nu als buitengrenzen van de EU /NAVO getrokken wordt vrij precies de contouren van dat verdrag volgt…


Ik weet niet of het mag om een jijbuislinkje ervan te plaatsen.
www.youtube.com/watch?v=7Wg70EJFhB4

Russen tegen Duitsers, je bedoelt de Internationaal-Socialisten tegen Nationaal-Socialisten.

G7 is nu de internationale tak aan t worden.

:
Het is een veel voorkomende fout om te denken dat Hitlers partij socialistisch was. Integendeel, het ‘nationale’ in zijn idelogie weerspreekt juist volledig het socialisme, dat altijd internationalistisch was geweest tot dan toe, en appelleert ook aan zijn darwinistische visie op naties: het Duitse nationaalsocialisme zou de beste ideologie en de beste natie vormen. Ook is er voor ‘socialisme’ in de naam gekozen om ook de arbeiders aan te spreken. Maar Hitler was een overtuigd hater van socialisten en communisten.

▼ 4 antwoorden verborgen

Die Trudeau is ook niet helemaal goed
x.com/fuckroeper/status/1705864742785...

Een lolbroek heeft het overgezet in het Duits....
twitter.com/thevivafrei/status/170570...

Wat een ophitser is het toch, ik zie hem samen met Verhofstadt op het Maidanplein staan ophitsen.

▼ 1 antwoord verborgen

En hij schoof later aan bij de Nederlanse oorlogsveteranen alsof hij in het verzet had gezeten. Met zijn kringloop-medailles.

:
Haha maar dat deden wel meer mensen post war, alsof ze in het verzet hadden gezeten.

Zag hier laatst nog een oude foto voorbijkomen van een boot met wat BN'ers en een toch wel opmerkelijke vlag erop.

Dat die ouwe baas daar arriveerde op een oude Nederlandse fiets was toch wel wat een aanwijzing.

Tsja, dat krijg je als je "generation z" dingen laat organiseren. De weten en kunnen niets.

In 1944, the division was visited by SS head Heinrich Himmler, who spoke of the soldiers’ willingness to slaughter Poles.” Three months earlier, SS Galichina subunits perpetrated what is known as the Huta Pieniacka massacre, burning 500 to 1,000 Polish villagers alive.

Er is gewoon bijzonder weinig onderzocht tav oorlogsmisdaden door de nazi’s. Er zijn wat High profile zaken geweest, maar gezien de grote aantallen moordenaars onder Duitsers maar ook andere volkeren die hielpen is het bitter weinig.

Volgens de nazi’s was hun ras voorbestemd om minderwaardige rassen, zoals het Slavische, te overheersen.
De nazi's voerden discriminerende wetten uit tegen Slavische bevolkingen.

De nazi’s hadden een plan genaamd Generalplan Ost (GPO), de etnische zuivering van Slavische volkeren in Oost-Europa om ruimte te maken voor Duitse kolonisten, de Drang nach Osten.

Als gevolg van de racistische fantasieën werden onder directe orders van de nazi-leiding werden 11 miljoen Slaven vermoord.
Toen de nazi's de Sovjetunie introkken werden meteen Joden vermoord, 1.5 miljoen in de Oekraïne.
2.3 miljoen Oekraïners werden deporteert naar Duitsland voor slavenarbeid.

Hebben die Oekies eigk ook wiedergutmachungsschnitzel ontvangen na WO2?

:
Man vocht tegen de Russen als nazi, De nazi's wilden zowel de joden als slaven opruimen. Zelenski heeft een slavisch joodse achtergrond.
Wat een bende.

De Oekrainers zagen de Duitsers als bevrijders. Na WOI kreeg Oekraine een onafhankelijke status maar Rusland zag dat niet zitten en trok Oekraine binnen. In de jaren 30 werd Oekraine een beetje obstinaat (tegen de collectivisering) en Rusland besloot het eten weg te halen. 9/12 maanden geen vreten resulteerde in een bevolkingsafname en de Oekrainers werden weer rustiger. Toen de Duitsers kwamen en de Russen er van langs gaven kweekte ze wat sympathie, dat werd snel minder maar in den beginne waren ze blij met ze.

Na holomodor in de jaren dertig (uithongeren van Ukrainse mensen dmv transportverbod) hadden ze best zin in wraak tegen de Russen. Dus ze vochten mee met de Duitsers. Net als de Finnen, Bosniërs, Kroaten etcetera.

▼ 3 antwoorden verborgen

Die Zelensky moeten we, denk ik, wel een beetje in de gaten houden. Trudeau is gewoon niet wijs.

Die Trudeau moeten we, denk ik, wel een beetje in de gaten houden. Zelensky is gewoon niet wijs.

Misschien de Canadese veteranen maar eens vragen hoe ze over SS-ers denken.
Trudeau zal schrikken.

De huidige generatie Duitsers kan er niets aan doen, echter de SS was slecht nieuws. Zeer slecht. Delen van mijn familie konden het contact met de SS niet levend na vertellen.

Daarnaast was het Oostfront een groot bloedbad, o.a. via (SS) doodseskaders die gebieden 'zuiverden'.

Trudeau heeft geen idee waarmee die bezig is. Eerder deze week had ie India al geschoffeerd en daarmee alle geopolitieke vriendjes verloren, inclusief die uit het Westen. Zelfs slaperige Joe heeft hem de middelvinger gegeven.

Gewoon poging 2. Het Von Ribbentrop-Molotow Pact. En het zich helemaal suf spenderende NAVO lid nu. Die 60 KRABs zijn een gegeven. Maar democratische verkiezingen in Polen. Afwachten geblazen. Beter een goede buur, dan een verre vriend.

De geschiedenis herhaalt zich. Ik vind het bizar om te ervaren dat dingen uit het verleden door een volgende generatie herhaald worden.

Geschiedenis moet niet meer onderwezen worden, dan kan het ook niet herhaald worden.

Die jongens van IS vochten tenminste tegen Assad, dat vergeten we even hè……

Eigenlijk waren het geen gewetenloze onthoofders en terroristen maar 'gematigde rebellen'.

Als het in die hoedanigheid was gebleven zou je ze erom kunnen prijzen.
Ze staan alleen voor meer verderf net als de ss'ers, en een afschuwelijk gedachtengoed. Niet applauswaardig.

We mogen toch wel verwachten dat onze Minister van Buitenlandse Zaken de ambassadeur van Canada op het matje roept. Dit kan en mag nooit geaccepteerd worden.

De toespraak die Trudeau hiled deed me ook denken aan een historische leider.

Dit is tamelijk ziek. Als je hiervoor klapt, dan klap je ook voor het bestaan van de concentratiekampen.

: Vent prees een aantal jaren geleden ook al China. Dat zag hij als een voorbeeld, complete engnek die trutho.

Sachsenhausen bij Berlijn. De gevangen moesten brood bakken in de bakkerij maar zelf mochten ze niets eten en dat is maar een voorbeeld. Ook een opleidingskamp voor de SS.

Als ik het goed heb, zijn er in de 19e eeuw, nogal wat Volksdeutsen, naar Oekraïne geëmigreerd, om daar landbouw te doen.
Deze mensen verwelkomden, de Duitsche inval, in eerste instantie.
Waarschijnlijk ook, omdat ze de Holodomor, van Stalin overleefd hadden.
Terwijl +60% van de Nederlandse Nazi's, niet blij waren met de Duitse inval..

Over de SS; in het begin waren het enkel Duitse Oostenrijkse Elite troepen, maar dat veranderde, vanaf 1942, door verandering van Visie, maar ook door gebrek aan mankracht..
Dus op het laatst, was het een bijeen geraapt zooitje, van ervaren infanteristen.
Zo hadden ook niet alle SSers, een Bloedgroep tatoeage.

SS eenheden, gebruikte Nederlandse en Belgische Krijgsgevangenen, als levend schild om, andere posities aan te vallen, tijdens de Mei 1940 invasie.
Ze hadden dus totaal geen respect, voor hun 'Arische' buren..
Nederlandse SSers, die in eigen land, met verlof waren, scheten in hun broek, voor een aanslag op hun leven..

En er was de Nederlandsche Oost Compagnie.
Een nazi-organisatie die in WO2 werd opgezet door Rost van Tonningen met als doel de kolonisering van de veroverde gebieden in de Baltische landen en de Oekraïne.
Boeren, baggeraars, bouwvakkers, turfstekers of grondwerkers.
Er kwam niet heel veel van terecht.
Deels omdat de nazi's de boel zelf traineerden.
nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandsche_O...

Dus die jongens van Wagner, die nazi’s, zijn die nou slecht of toch niet zo slecht?
Of kunnen we die conclusie over 80 jaar pas trekken?

:
Massamoord sowieso.
Mag ik hieruit opmaken dat je fan bent?
Klaar voor een staande ovatie?

:
Wat dacht u van die Nederlandse F16 vlieger die een bom liet vallen op een munutiefabriek in een woonwijk in irak.

▼ 4 antwoorden verborgen

Als toevoeging. Die divisie is opgericht op aanraden van dit sujet: en.wikipedia.org/wiki/Otto_W%C3%A4cht... Otto Wächter. Een van de grootste anti-joodse slagers die er rondliep. Een tijdje geleden een uitstekend boek erover gelezen door Philippe Sands:
The Ratline: The Exalted Life and Mysterious Death of a Nazi Fugitive
www.amazon.com/Ratline-Exalted-Myster...

Schrijver heeft er ook podcasts over gemaakt voor BBC4
www.bbc.co.uk/programmes/p06lh2b5

''De vijand van mijn vijand is mijn vriend" blijkt andermaal iets te kort door de bocht.

Het zijn de korte bochten die ons weer naar het beginpunt brengen. - zo éh, die heb ik net zelf bedacht. Door jouw geïnspireerd weliswaar maar dat weet niemand en dat gavik zeker ook niet aan de grote tegel - eh, klok hangen.

Kunnen we voortaan de goeden niet verplicht een wit hoedje geven en de slechten een zwarte, zoals in Bonanza of The Old Corral?

Zelf heb ik een lichtgrijze Stetson met een vlekje, maar dat zie je bijna niet.

Je moet gewoon een beetje beter je best doen, denk ik dan.
'The best fruit is not what falls, but what you have to reach for.'
(Hoss Cartwright, Bonanza).

▼ 1 antwoord verborgen

Het druppelt lekker, ben benieuwt hoelang nog tot de emmer overloopt. Net een transgender weg en nu wil hij alweer een Satanist inhuren (Marina Abramovic) en dan niet een spreekwoordelijke Satanist maar letterlijk een Satanist.

“It was just a normal dinner… just a normal menu, which I call spirit cooking. There was no blood, no anything else. We just call things funny names, that’s all.”

Succes.

@Pieter Breydel | 24-09-23 | 19:49: Serieus? Oké een trans en een satanist dan, past ook wel bij elkaar. Wat kan er in hemelsnaam fout gaan.

In het Engels helaas:
www.youtube.com/watch?v=3xloGUma_P0

Hij wil dus een satanist op het schoolbeleid zetten, slim.

@Après toi | 24-09-23 | 21:41: Mensen die applaudiseren voor nazi's staan aan de goede kant van de geschiedenis? Manmanman. Wat een wereldbeeld.

▼ 7 antwoorden verborgen

:
Ik was bang dat ie afgekeurd zou worden.
Randje buitenspel.
En hé Anja, als we het hier over Duitsers hebben, je weet wel, hoef jij je niet aangesproken te voelen hè, dat weet je.
Wist je overigens dat Duitsland Frankrijk heeft ingehaald als favoriet vakantieland van de Nederlanders?
En terecht. Wij komen er graag.
Dagje stad of een paar dagen Eifel of Sauerland.

Dus bijna al onze ±25.000 Nederlandse-SS-veteranen die aan het Oostfront vochten, belanden nu ook aan de goede kant van de geschiedenis?
Dit vraag ik voor de familie van een vriend.

:
Zo zijn er 2 Duitse generaals uit het leger van Hitler na de oorlog in de bestuurslaag van de NATO terechtgekomen.
Hans Speidel en Adolf Heusinger.

dolende geesten, daar werd later vol begrip naar geluisterd. Poncke Princen is een held voor sommigen terwijl het een landverrader is.

▼ 3 antwoorden verborgen

Kom op. We hebben allemaal wel wat geks gedaan in onze jonge jaren...

Als je leest wat de Russen daarvoor in Oekraïne uitgevreten hebben snap je héél goed dat er Oekraïners bij de Waffen SS gingen. Als ze de halve bevolking uithongeren en afslachten vind ik eigenlijk dat je een lafaard was als je niet tegen de Russen ging vechten.....

Dat waren niet zo zeer “de Russen” maar de Sovjets, de communisten. Rusland was wel de leidende republiek in de USSR, maar ook Oekrainse communisten deden gewoon mee aan die bewust opgezette hongersnood in Oekraïne. Deze was gericht tegen de vele welvarende boeren daar.

Maar goed SS is SS en er is geen excuus voor. Dan kan je ook het nazisme goed praten agv van de enorme armoede in Duitsland na de vrede van Versailles.
Het begrijpen is wel een goed punt, maar dat het dan goed is….nee.

:
Dat weet ik, maar trouw zweren aan Hitler en vechten voor Hitler -en dus waar hij voor stond- is nazi zijn. Zij hebben zich niet gedistantieerd van het gedachtengoed. Vind ik geen applaus verdienen na 80 jaar. Ik zie de context wel, waarin hij vocht en mag daarom geprezen worden, maar een ss'er staat voor een hoop meer. En om daar nou zo voor te applaudisseren vind ik niet helemaal oke.

: Ik dacht dat SS Stelselmatig Seks betekende.
Wat u beschrijft is prima; Trudeau is linksom of rechtsom een idioot

▼ 4 antwoorden verborgen

Ah de panelen gaan schuiven, de ssers worden op de valreep helden, mijn opa en oma zijn je dankbaar ............... hier stond iets waarvoor ik gejorist zou worden

Om bij de SS te horen koos je zelf voor, je werd niet gedwongen.

Nee echt niet, even een toevoeging ze zijn gigantisch te grazen genomen door de nieuwe helden van Johnyl

▼ 4 antwoorden verborgen

Dan staat je antenne wel heel erg ongevoelig afgesteld. Maar ja, hadden we iets anders verwacht van Trudeau?

Dus Poetin heeft eigenlijk gelijk dat hij Oekraïne wil bevrijden van de nazi’s? Nu snap ik er allemaal niks meer van….plop

Is niet zo vreemd hoor. Zelfde fascistische trekjes, zelfde bloedhekel aan alle tegenspraak.

Mooi voorbeeld dat de wereld niet zo simpel is als we zouden willen. Het is geen Hollywood film met de goeien tegen de slechten.

Wat hebben de Russen gedaan omdat de Ukrainers de communisten niet steunden ?? Een giga massa moor door het laten verhongeren van de bevolking. Daarom warende Nazi's de bevrijders voor de Ukrainers. Maar de communisten zijn lief, en dat de Russen drie weken na de Duitsers, Polen binnen vielen, wordt gemaks halve ook maar vergeten. door de Brusselse media en Johnny.

In de landen waar de socialistische / communistische revolutie heeft plaatsgehad zijn samen zo'n 150 miljoen burgers over de kling gejaagd. Dat is meer burgers dan de nazi's hebben vermoord en dàt was al een totale ramp.
Tot op de dag van vandaag associëren en afficheren tienduizenden mensen - if not honderdduizenden of zelfs miljoenen - zich met dat verderfelijke, satanische socialisme! Ook in het Westen en ook in Nederland.
Die rooie vlaggen van de socialisten zijn rood omdat ze gedoopt zijn in het bloed van vele miljoenen onschuldige burgers!
scottmanning.com/content/communist-bo...

Fout is fout. Z moet door het stof en anders kunnen ze de tyfus krijgen, ongezien. Geef Putin geen gelijk.

Ach ja. Het gelijk.
Gelijk hebben. Gelijk krijgen.
Gaap.

Met alleen maar "gelijk" hebben of krijgen, is er nog geen oplossing, is er nog geen vrede en gaan er nog steeds mensen dood. Laat dat toch los, dat gejaagd naar je of het gelijk. Je koopt er niks voor en krijgt er alleen maar nog meer ruzie en oorlog van.

Verstandig zou onderhandelen zijn. Zaken doen. Zo min mogelijk bloed vergieten en proberen het op een diplomatieke manier op te lossen.

Tot nu toe is het steeds Zelensky geweest die dat niet wil. Heb ik begrepen van de berichten erover ( correct me if I'm wrong )


Nou ja, dat is dus inderdaad afhankelijk van de ontvanger (de een interpreteert een bericht anders dan weer een ander dat doet) en afhankelijk van het narratief. We zijn in ieder geval het erover eens dat de beide landen een héél ander narratief hebben dat als het ware lijnrecht tegenover elkaar staat. De Russen willen wel praten maar houden verder de poot stijf en willen geen concessies daaraan doen. Maar van wat ik begreep is Zelensky niet veel anders. Die wil hooguit praten over het vertrek van Rusland uit Oost-Oekraine, maar niet over vredesonderhandelingen. Een voorbeeld van vorig jaar www.newsweek.com/zelensky-rejects-put... , begin dit jaar news.sky.com/story/ukraine-war-zelens... en deze maand zlive-network.com/putin-wants-to-nego...

Nou u weer.

▼ 1 antwoord verborgen

In UA werd de Wehrmacht als bevrijders ingehaald.
De daaropvolgende Einzats-Gruppe van de SS hadden appeltje-eitje.
De gevolgen waren redelijk gruwelijk.

Dat hebben we sinds kort geleerd.
Geen kwaad over Oekraïense nazi’s en begin vooral niet over svoboda, want de Russen zijn de echte slechteriken.
Terwijl toen waren de Duitsers de slechteriken, en hadden de geallieerden het veel moeilijker gehad als er aan het oostfront niet óók zo heftig gevochten werd.
Conclusie:
Nazi toen slecht want mof slecht, Rus iets minder slecht.
Nazi nu goed, want Rus slecht.
Voor Estland geldt een beetje hetzelfde.
Dat land neigt naar de nazi’s(van toen) want de Rus was kudt.
Neemt niet weg dat ook in Estland de Joden werden vernietigd.
Maar goed, zo moeilijk is het niet.
Alle nazi’s waren en zijn kudt, ook al zijn ze 98.

▼ 2 antwoorden verborgen

In WW2 waren het ook geen helden. Na de inval in Polen (samen met de nazi’s) hebben ze zich schandalig gedragen tegen de burgerbevolking, ook toen ze de Duitsers terugdreven naar het westen. In Polen hebben ze toen wederom huisgehouden.

Ehhhhh….
Bij de inval in Polen waren 100 procent zeker geen Oekraïense SSers betrokken hoor.
Die waren er nog niet in 1939.

Over die inval in Polen door Nazi-Duitsland en de daarop volgende oorlogsverklaring door Engeland en Frankrijk las ik recent ergens een slimme vraag van een reaguurder.

Want u weet allen dat Polen van twee kanten werd aangevallen. Namelijk vanuit het Oosten door de Sovjet-Unie.

Vraag: Waarom verklaarden Frankrijk en Engeland alleen de oorlog aan Duitsland?

:
Maar wel Oekraïners. Polen werd binnengevallen door de Sovjet Unie en dat was ook Oekraine.


Ah jaaaaaa….
Zo had ik het ook kunnen lezen.
En is uw epistel geheel correct.

: Omdat Rusland en Duitsland tegelijk een beetje een te grote vis was. Rusland was nodig tegen Duitsland en Duitsland was nodig tegen Rusland, al naar gelang wie we zou winnen.
De Engelsen en Amerikanen hadden wel degelijk een plan om wat aan Rusland te doen als Duitsland zou vallen, want die werden echt wel gezien als een grote dreiging voor west-europa. Zoek maar op "Operation Pike" en "Operation Unthinkable".

▼ 4 antwoorden verborgen

Dit is nauwelijks voor te stellen, dat mensen zo schaamteloos de geschiedenis verdraaien. Waffen SS is SS, is bijzonder naar volk.

We zien hier Trudeau een ovatie geven aan de waffen SS. Trudeau, de held van Jesse Klaver.
The plot thickens…

SS imago is natuurlijk vooral bepaald door de kampen en einzats-gruppe. Totemkopf dus. Overigens goed gevuld met Oekraïners,
Waffen-SS waren hoofdzakelijk elite-troepen met de beste mensen, materiaal en voorraden.
Loopt een beetje door elkaar.

:
Ja en? Wat heeft dat met een verwerpelijke ovatie in het Canadese parlement te maken?
Deze man vocht voor de nazi’s.

:
En vooral de overtuiging. Je moest je er voor aandienen voor de wehrmacht niet

:
Dat loopt helemaal niet door elkaar. Vraagt u maar eens wat de waffen SS deed met krijgsgevangenen.

:
Das waar. Maar is ook zo bij Corps Comandotroepen en Mariniers. Om dicht bij huis te blijven.

"Dit is nauwelijks voor te stellen, dat mensen zo schaamteloos de geschiedenis verdraaien. "

Dat is waar. Net zoals in het begin van de Oekraïne oorlog mensen schreven over de nazi-sympathieën van o.a. Azov en Right sector. Later werden zulke reacties, hoewel toch echt waar, vaak verwijderd omdat ze niet werden beschouwd als waarschuwingen tegen oprukkend nazisme binnen de regering van Oekraine en de EU, maar als pro-Russische propaganda.

:
Dat lijkt een interessant boek, dank je voor je tip.
Op Netflix is een goede documentaire “Ordinary Men” over de Einsatzgruppen, hoe die werden samengesteld, hoe psychologische processen tot moord verliepen en over de mythe dat je mee moest doen anders werd je zelf vermoord (blijkt niet waar). Waarschijnlijk ga je dit een interessante docu vinden.

:
Ken het.
Heb hier in de panelen Hans Helmut Kirst al eerder aanbevolen.
Iets toegankelijker en humoristisch beschreven met een enorm diepe onderlaag en een buitengewoon indringend tijdsbeeld.

Citaat: “ U.S. General Dwight D. Eisenhower intentionally caused the deaths by starvation or exposure of around a million German prisoners of war held in Western internment camps after the Second World War.”

en.m.wikipedia.org/wiki/Other_Losses

08/15?
Die heb ik als puber nog eens gelezen en herinner mij dat ik het lezenswaardig vond al zal ik misschien niet die diepe onderlaag opgepikt hebben. Eigenlijk zou ik het opnieuw moeten lezen.

Nu we toch wat tips uitwisselen: Frontberichten van Edlef Köppen is een bijzonder verhaal van een soldaat in de eerste Wereldoorlog. Hoe deze van enthousiasme naar cynisch is gegaan. Kort na de oorlog uitgebracht en later door de Nazi’s verboden.

:
Die ken ik! De oude film, denk jaren dertig, misschien 20 ook gezien en wel echt uit die tijd maar zeker indrukwekkend. De nieuwe vond ik ook goed.

:
Ik kan daar geen bronnen van vinden.
Ik weet alleen dat de Russen als beesten tekeer gingen tegen Duitse krijgsgevangenen en Duitse burgers in Berlijn in de nadagen van de tweede wereldoorlog. Mogelijk dat Eisenhower het daar over had, maar in westerse kampen kan ik daar niets van terug vinden.
Wel weet ik dat NSBer`s in Nederlandse kampen ook niet netjes werden behandeld.

:
De USSR heeft Duitse krijgsgevangenen slecht behandeld, een derde kwam om, maar dat was altijd nog veel beter dan omgekeerd; twee derde van de Sovjet krijgsgevangenen kwam om in Duitse gevangenschap.

Westerse geallieerden werden wel goed behandeld door de Duitsers en omgekeerd ook, hoewel er aan beide kanten zeker excessen waren. Niet zo raar in zo’n totaal losgelaten oorlog.

:
Kunt een bron vermelden dat een een derde van de krijgsgevangenen in geallieerde kampen is omgekomen? Waaraan dan? Welke omstandigheden?

Erg leerzaam uw commentaren. Dank. Intrigerende epos. Mijn interesse gaat meer uit naar de post-2e- wereldoorlog. Het herenigen der volken. Trudeau (on-topic) is een idioot....bewezen diensten ten tijde van "Corona".

:
Hoe denkt u dat Amerikaanse piloten van neergehaalde bommenwerpers die Duitse stede bombardeerden werden behandeld???? Dresden, Hamburg, vele tienduizenden doden.

:
Alles wat naar de concentratiekampen ging was binnen 6 maanden afgeschreven.

Ik heb nu snel gekeken op de Wikipedia:
nl.wikipedia.org/wiki/Krijgsgevangene...

Er zullen meer bronnen zijn en wel eea verder gevonden. Soms kwam dit ook wel in docu’s voorbij, ik weet helaas niet meer waar ik eea gevonden had.

:
Uiteraard is er minder aandacht voor Duitse krijgsgevangenen in westerse kampen. Er is dus minder over te vinden, waarschijnlijk ook omdat er minder over te vertellen valt.
Dit in tegenstelling tot de Duitse concentratie kampen. Ik heb me er ooit in verdiept maar toen ik er slecht van ging slapen ben ik er mee gestopt.

: Destijds: prima. Gehele Duitse volk was verantwoordelijk voor de gekte. Duitsland anno nu is Turkije.

▼ 27 antwoorden verborgen

Gek hè…
In 45 waren de Russen nog helden.
Iets met “de overwinnaars schrijven de geschiedenis” of zo.

Gek he, u heeft het toch mis op meeste plekken werden ze als veroveraars gezien waar veel volken een halve eeuw onder geleden hebben. Niet uw cpn blaadje teveel geloven.

:
Niet zo snel mopperen! Eerst even goed lezen hè. En iets van ironie of zo begrijpen.

: ben redelijk goed in mopperen, mischien was ik misleid door een psp poster met een bonte koe erop

: Jaaaa, die herinner ik nog....ook een met de tekst "wat als het oorlog wordt, en niemand komt"...PSP volgens mij. Vond ik ijzersterk, destijds.

: dat is van Frankie goes to Hollywood, maar wellicht waren anderen eerst. Het is een eenvoudige gedachte.

▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK