Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trucker Van Kasteren kan eindzege in Dakar Rally nauwelijks nog ontgaan

Door onze sportredactie

Trucker Janus van Kasteren heeft de eindzege in de Dakar Rally bijna binnen. De 36-jarige Brabander deed zaterdag in de een na laatste etappe uitstekende zaken.

Van Kasteren eindigde in de proef tussen Shaybah en Al Hofuf als tweede achter de Tsjech Martin Macik. Onze landgenoot gaf slechts drie minuten en 25 seconden toe.

Van Kasteren zag bovendien Martin van den Brink wegvallen uit de bovenste regionen van het klassement. Van den Brink, die na twaalf etappes de tweede plaats in de rangschikking bekleedde, kampte met grote problemen met zijn truck.

In de laatste etappe verdedigt Van Kasteren zondag een voorsprong van één uur, zestien minuten en 42 seconden op Macik. Mitchel van den Brink staat derde in het klassement op ruim vier uur. De slotrit kent nauwelijks obstakels, waardoor Van Kasteren de eindzege nauwelijks nog kan ontgaan.

De afgelopen jaren domineerden de rijders van Kamaz de Dakar Rally bij de trucks. Als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne wordt dat team dit jaar geweerd, waardoor de kansen van Van Kasteren flink toenamen.

De Dakar Rally, die op 1 januari is begonnen, wordt gehouden in Saoedi-Arabië.

Lees meer over:

Dakar Rally