Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Transfer Thursday: Eva Rammeloo neemt afscheid van China en Ferdinand Koppejan wordt weer journalist

Er is een tijd van komen en gaan. Ferdinand Koppejan wordt verslaggever op Walcheren in Zeeland en Eva Rammeloo neemt afscheid van China. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt.

Anna Teresa Bellinzis start per 1 april bij regionale radio- en telvisiezender L1 als redactieplanner. Daarmee verlaat ze haar baan bij het APG. Bellinzis over haar overstap: ’ Ik volg mijn journalistieke hart. Tien jaar na dagblad Sp!ts ga ik weer terug naar een onafhankelijke nieuwsredactie. Waar met de komst van Cécile Narinx als hoofdredacteur ook nog een frisse wind gaat waaien. Ik heb er zin in!’ Schrijft ze op LinkedIn.

Door het land crossen voor reportages en verhalen: Laura Veneman wordt online verslaggever bij RTL Nieuws. Laat ze op LinkedIn weten.

Na 3,5 jaar bij Pointer (KRO-NCRV) gewerkt te hebben, gaat Silvia Geurts naar Nieuwsuur (NOS-NTR), dat laat ze weten op LinkedIn. ‘Ik mocht er 18 uitzendingen maken over vuile grondzaken, anorexiazorg, plastic rommel in de natuur (gestort dóór natuurbeheerders), kinderopvang, verduurzaming van steden, ongelijkheid in de zorg en de ggz. Dankbaar en trots loop ik de redactie af.’

Pål Jansen is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van Brabants Centrum, meldt het nieuwsblad. Daarmee draagt Henk van der Zee zijn dagelijkse leiding over.

Rosa Uijtewaal gaat aan de slag op de politieke redactie van NRC, dat laat ze weten op LinkedIn.

Van tien jaar bewegen in de ‘universitaire wereld’ naar docent journalistiek. Jonne Harmsma is op 1 maart begonnen bij Fontys Hogeschool in Tilburg.

Terug naar Zeeland, terug naar huis én terug naar de journalistiek. Ferdinand Koppejan verruilt zijn baan als communicatieadviseur bij de gemeente Zwijndrecht, voor een baan als regioverslaggever op Walcheren, bij de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Dat laat hij op LinkedIn weten.

NOS-buitenlandredacteur en voormalig Chinacorrespondent Floris Harm wordt per 1 april uitvoerend directeur van het LeidenAsiaCentre, een expertisecentrum voor het moderne Azië.

Ander Azië-nieuws: Eva Rammeloo, correspondent in China voor Trouw en andere media, verlaat na negen jaar het land. Afscheid nemen is wel moeilijk, zo schrijft ze in haar afscheidsartikel voor de krant. ‘Het afscheidsverhaal voor Trouw waar ik weken op heb zitten kauwen. Want afscheid nemen, iets loslaten waar je bijna een decennia van je leven in hebt gestopt - is niet makkelijk.’ ‘Wat is je volgende loopbaanstap?’, vroeg Villamedia in 2022 aan Rammeloo. ‘Ik ben er nog niet uit, want ik zit hier in een gouden kooi.’ Toen twijfelde ze nog of ze kan aarden op een redactie in Nederland. De tijd zal het uitwijzen.

Dat is het dan.
Het afscheidsverhaal voor @trouw waar ik weken op heb zitten kauwen. Want afscheid nemen, iets loslaten waar je bijna een decennia van je leven in hebt gestopt - is niet makkelijk.https://t.co/jN6jaSGVbp

— Eva Rammeloo (@eefjerammeloo) March 15, 2023

Nanko Boelman is door de publieke omroep van Almere aangetrokken als eindredacteur van nieuwsplatform 1Almere en radiozender EASY 95.5 FM. Boelman werkte voor RTL, NOS en Omroep Flevoland en gaat leidinggeven aan journalisten en redacteuren van de omroep, die onlangs van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek een bijdrage heeft ontvangen voor de professionalisering van de lokale journalistiek. Ook de NOS en Omroep Flevoland steunen de publieke omroep van Almere met personeel en infrastructuur.

Elske Schouten en Monique Snoeijen verlaten de hoofdredactie van NRC. Daarnaast verlaten ze ook de krant zelf. Lees hier meer over hun vertrek.

Gijs Herderscheê verlaat de Haagse redactie van de Volkskrant. Dat laat hij op Twitter weten.

Zojuist verliet ik de Haagse redactie van de Volkskrant na mijn laatste werkdag voor de krant en site. Het was een grote eer en genoegen voor @volkskrant te werken en decennia te mogen berichten over sociale zekerheid en zorg. Partir c’est mourir un peu.

— Gijs Herderscheê (@vkgijs) March 15, 2023

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via [email protected] o.v.v. “Transfer”.