Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tom Egbers komende maanden niet aan het werk voor NOS Sport

Door onze entertainmentredactie

Tom Egbers is de komende maanden niet werkzaam voor NOS Sport. Dat heeft de NOS-directie "in goed overleg" met Egbers besloten, maakt de omroep vrijdag bekend.

Egbers wil zo ruimte geven om vragen te beantwoorden die zijn ontstaan na het onthullende artikel van de Volkskrant over wangedrag op de redactie van NOS Sport van vorige week.

Eerder deze week werd al bekend dat Egbers zijn werk voor NOS Sport tijdelijke neerlegt vanwege de berichtgevingen. Het was nog niet bekend hoe lang Egbers afwezig zou zijn.

De 65-jarige Egbers is de vaste presentator van de Eredivisie-uitzending van NOS Sport op zondagavond. Volgens diverse medewerkers van NOS Sport heeft hij zich schuldig gemaakt aan (seksuele) intimidatie en pestgedrag. Dat maakte de Volkskrant bekend na een onderzoek naar misstanden op de redactie. Zo zou Egbers een vrouwelijke collega hebben gepest, nadat hun affaire was beëindigd.

De hoofdredactie van NOS Sport kondigde eerder aan 'gefaseerd' te zullen opstappen. Over twee maanden zal meer duidelijk worden over hoe dat proces eruit komt te zien, zegt een woordvoerder van de NOS. Een extern adviesbureau komt rond die tijd ook met een advies over een cultuurverandering bij NOS Sport.

Lees meer over:

Media Tom Egbers Media en Cultuur