Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tom Egbers: 'Heb collega met wie ik affaire had niet met dood bedreigd'

Door onze nieuwsredactie

Presentator Tom Egbers erkent dat hij de vrouwelijke collega met wie hij twintig jaar terug een affaire had, heeft uitgescholden ten overstaan van collega's op de redactievloer van NOS Sport. Dat zei hij vrijdag bij talkshow Khalid & Sophie. Wel ontkent hij haar "met de dood te hebben bedreigd".

De reactie volgde op een artikel in De Volkskrant vorige week. Daarin stond dat Egbers zijn vinger over zijn keel zou hebben gehaald, terwijl hij de vrouw in kwestie aankeek. Dat zou gebeurd zijn toen de relatie tussen Egbers en de vrouw voorbij was.

De affaire tussen de presentator en de twintig jaar jongere vrouw duurde volgens Egbers drie jaar. Hij zegt dat ze nooit verder gingen dan zoenen en dat hij de affaire zelf afbrak, nadat hij wroeging kreeg over het bedrog van zijn partner en zijn kinderen.

De presentator zou de vrouw na de affaire hebben gepest en geïntimideerd. De Volkskrant schreef dat op basis van meerdere medewerkers van de sportredactie van de NOS.

Vrijdagmiddag werd bekendgemaakt dat Egbers de komende maanden zijn werkzaamheden voor de televisie niet zal verrichten. Eerder kondigde de hoofdredactie van NOS Sport aan per direct terug te treden en niet na een paar maanden, zoals eerst het voornemen was.

De affaire leidde ertoe dat vrouwelijke collega's gewaarschuwd werden voor Egbers, bleek vorige week ook. Aïcha Marghadi, die van 2010 tot 2012 bij NOS Sport werkte, werd door hoofdredacteur Maarten Nooter afgeraden hem als mentor te kiezen. De hoofdredacteur zei volgens Marghadi dat Egbers "nogal moeite had met mooie vrouwen". Egbers herkent dat niet, zei hij vrijdagavond.