Netherlands

Toch finale van de Saco Velt-bokaal, maar dan anders

,,Normaal doen er zestien tot achttien scholen mee. Maar we zijn al lang blij dat we dit toch konden doen, en volgend jaar hopelijk weer in de Harmonie’’, aldus Saco Velt. Foto: Niels Westra

Leerlingen van obs de Wynwizer en de Leeuwarder Schoolvereniging hadden maandag hun mooiste kleren aangetrokken voor de finale van de Saco Velt-bokaal. Die ging dit jaar wel door, zij het in afgeslankte vorm.

Dus niet in een bomvolle Harmonie, maar in de dansschool zelf, met een beperkt aantal scholen en zonder publiek. Zo’n 240 kinderen van zeven scholen lieten, verspreid over twee dagen, zien hoe goed ze de chachacha kunnen dansen.

Een driekoppige jury met als voorzitter Marcus van Teijlingen beoordeelde de dansparen. Donderdag is de uitslag. Ouders konden hun kinderen thuis volgen via een livestream. ,,Normaal doen er zestien tot achttien scholen mee. Maar we zijn al lang blij dat we dit toch konden doen, en volgend jaar hopelijk weer in de Harmonie’’, aldus Saco Velt.

Football news:

Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière
Pavel Nedved: Ronaldo is een garantie voor doelen, een bijzonder waardevolle speler. Juve is wedden op hem