Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Titelverdediger Djokovic staat ook in derde ronde Roland Garros geen set af

Novak Djokovic heeft vrijdag zonder problemen de derde ronde van Roland Garros bereikt. De titelverdediger en nummer één van de wereld was een maatje te groot voor Aljaz Bedene uit Slovenië: 6-3, 6-3 en 6-2.

Djokovic had in de openingsset aan één break genoeg voor setwinst. In de tweede en derde set brak hij zijn tegenstander tweemaal, terwijl hij zelf niet in de problemen kwam op zijn service. Na ongeveer een uur en drie kwartier was het gedaan.

In de vorige twee rondes had Djokovic al geen set afgestaan tegen de Japanner Yoshihito Nishioka en de Slowaak Alex Molcan. In de achtste finales wacht met de als vijftiende geplaatste Diego Schwartzman op papier een grotere uitdaging.

Schwartzman, die in Parijs vorig jaar tot de kwartfinales kwam en een jaar eerder halvefinalist was, ontdeed zich iets eerder op de dag in de derde ronde van Grigor Dimitrov: 6-3, 6-1 en 6-2.

Djokovic liet recent al zien in goeden doen te zijn door het Masters-toernooi van Rome op zijn naam te schrijven. De Serviër won Roland Garros vorig jaar voor de tweede keer in zijn loopbaan.

Gaat Coco Gauff haar beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi evenaren?

Gaat Coco Gauff haar beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi evenaren?
Gaat Coco Gauff haar beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi evenaren?

Gaat Coco Gauff haar beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi evenaren?

Foto: EPA

Ook achttienjarige Gauff naar achtste finales

In het vrouwentoernooi bereikte Coco Gauff de achtste finales. De achttienjarige nummer 23 van de wereld was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Kaia Kanepi uit Estland.

Voor Gauff, die in 2019 opzien baarde door de vierde ronde op Wimbledon te halen, verliepen de afgelopen maanden wat teleurstellend. Ze verloor op de Australian Open in de eerste ronde en kwam vorig jaar op de US Open niet verder dan de tweede ronde.

De Amerikaanse haalde vorig jaar de laatste acht op Roland Garros, haar beste resultaat ooit op een Grand Slam-toernooi. Om opnieuw de kwartfinales te bereiken moet ze nu de Belgische Elise Mertens zien te verslaan.

Eerder op de dag schaarde ook de Amerikaanse Amanda Anisimova, twee jaar ouder dan Gauff, zich onder de laatste zestien. Ze zag Karolína Muchová uit Tsjechië in de derde set opgeven met een enkelblessure. Anisimova leidde met 6-7 (7), 6-2 en 3-0.

Voor olympisch kampioene Belinda Bencic zit het toernooi erop. De als veertiende geplaatste Zwitserse verloor met 7-5, 3-6 en 7-5 van Leylah Fernandez uit Canada. De partij duurde 2 uur en 49 minuten.